Aperol Spritz

(6)

Een Aperol Spritz is een populaire cocktail uit Italië, deze typische Italiaanse aperitief is bitter en zoet tegelijk. Door de feloranje kleur en heerlijke smaak een perfecte drankje voor op het terras. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes
Aperol Spritz

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 60 ml Aperol
  • 30 ml bruisend water
  • 90 ml Prosecco
  • ijsblokjes
  • 1 sinaasappel
Aperol Spritz Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • groot glas zoals een gin tonic glas of een groot wijnglas
  • barmaatje
  • barlepel
  • snijplank & klein mesje

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aperol-spritz


Aperol Spritz maken – 5 minuten

Snijd een schijf sinaasappel voor de garnering, een sinaasappelpartje kan ook.

Aperol Spritz
Aperol Spritz

Vul een groot glas, zoals een gin tonic glas of een groot wijnglas, met een aantal ijsblokjes. Schenk hier 60 ml Aperol overheen. Voeg 30 ml bruisend water toe en vul aan met 90 ml Prosecco.

Roer even door met een barlepel en garneer met een sinaasappelschijf. Serveer direct, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Aperol Spritz: Veel gestelde vragen

Waar komt de Aperol Spritz vandaan?

De spirit Aperol is in de Italiaanse stad Padua in 1919 voor het eerst gemaakt door de broers Barbieri. In de jaren 50 werd hier pas bruisend water en Prosecco aan toegevoegd voor de bekende Aperol Spritz.

Ondanks dat Aperol een Italiaanse drank is komt de naam Aperol van het Franse woord apéro. Een apéro betekent aperitief, ofwel het drankje dat gedronken wordt voor het eten. 

De naam Spritz komt van het Duitse woord spritzig, wat bruisend/sprankelend betekent. Dit komt doordat vroeger een deel van Noord-Italië bezet werd door Oostenrijkse soldaten.

Wat voor alcohol zit er in Aperol Spritz?

In een Aperol Spritz zit Aperol, dit is een lichtbittere drank met 11% alcohol. Aperol wordt gemaakt van een roodoranje sinaasappel uit Veneto, een regio in Noord-Italië. Hierdoor wordt de Aperol Spritz ook wel Spritz Veneziano genoemd.

Daarnaast zit er Prosecco in een Aperol Spritz, deze heeft doorgaans 12% alcohol.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.