Limoncello Spritz

(10)

Een Limoncello Spritz is een populaire en frisse cocktail die je makkelijk zelf kunt maken. Een zomerse cocktail met Prosecco en Limoncello, perfect voor alle citroen liefhebbers. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

De Limoncello Spritz is een vrije recente cocktail die snel populair is geworden, maar nog lang niet zo populair als de Aperol Spritz.

De Aperol Spritz is een populaire zomer cocktail met sinaasappel, een licht bittere cocktail met een prachtige feloranje kleur. Zijn prachtige gele tegenhanger is de Limoncello Spritz, een frisse zomer cocktail met citroen welke ik persoonlijk lekkerder vind dan de klassieker met sinaasappel.

Je kunt de Limoncello Spritz natuurlijk maken met zelfgemaakte limoncello, hierdoor wordt je cocktail nog lekkerder. De verhoudingen van het maken van een Limoncello Spritz zijn 3:2:1: 3 delen Prosecco, 2 delen Limoncello en 1 deel bruisend water.

Zelfgemaakte limoncello
Zelfgemaakte limoncello

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes
Limoncello Spritz

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 90 ml Prosecco
  • 60 ml limoncello
  • 30 ml bruisend water
  • 6 ijsblokjes
  • citroenschijfje
  • takje basilicum
Limoncello Spritz Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • groot wijnglas of gin&tonic glas
  • barmaatje
  • barlepel

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoncello-spritz


De Limoncello Spritz maken – 5 minuten

Plaats een kleine handvol ijsblokjes in een groot glas, zoals een wijnglas of een gin&tonic glas.

Limoncello Spritz
Limoncello Spritz

Schenk 90 ml Prosecco in het glas, voeg hier 60 ml limoncello en 30 ml bruisend water aan toe. Roer kort door, maar zorg ervoor dat de cocktail bruisend blijft.

Maak af met een schijfje citroen en een takje basilicum, je kunt eventueel variëren door een takje munt of tijm te gebruiken. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Limoncello Spritz: Veel gestelde vragen

Waar komt de Limoncello Spritz vandaan?

De bekende Aperol Spritz komt uit Noord-Italië, deze is bitter van smaak door het gebruik van Aperol. Limoncello komt uit Zuid-Italië, hierdoor vonden zij het de ideale likeur om te gebruiken in een cocktail waardoor de Limoncello Spritz een friszoete tegenhanger is van de al populaire Aperol Spritz.

Wat is bruisend water?

Met bruisend water, ofwel koolzuurhoudend water, wordt water met prik bedoeld. Enkele voorbeelden van bruisend water zijn Spa Rood, Perrier en San Pellegrino.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.