Een romige witte chocolade cocktail met de kleur van sneeuw, perfect voor de feestdagen. Niet te sterk en heerlijk zacht en zoet met een volle witte chocolade smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een vijzel om 1 zuurstok fijner te maken en plaats dit op een klein bord. Dip een glas in een beetje water en dip deze dan in de zuurstok stukjes.
Herhaal voor het tweede glas, als je beide zuurstokken namelijk tegelijk zal toevoegen op het bord zullen de zuurstok stukjes nat worden van het vorige glas waardoor ze plakkerig worden en niet meer mooi aan het tweede glas plakken.
Plaats een handvol ijsblokjes in een cocktailshaker en voeg hier 75 ml witte chocolade likeur, 40 ml wodka, 40 ml room en 75 ml melk aan toe.
Schud goed zodat de cocktail koud zal worden en verdeel deze dan zonder de ijsblokjes over 2 glazen. Serveer direct, geniet ervan!
Welke room kan ik het beste gebruiken?
Je kunt het beste vloeibare en ongezoete slagroom gebruiken.
Kan ik de wodka vervangen?
Je kunt de wodka eventueel vervangen door witte rum.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.