Whiskey sour
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Whiskey sour vegetarisch

Een Whiskey sour is een cocktail die gemaakt wordt met Bourbon whiskey en citroen. Een heerlijke cocktail die een perfecte balans van zuur, fris, bitter en zoet heeft.

5 minuten
1 persoon
Whiskey sour ingrediënten

Recept whiskey sour

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
5 minuten

De Whiskey sour maken – 5 minuten

Maak de garnering door een plakje citroen en een cocktailkers op een prikker te rijgen. Scheid het ei zodat je enkel het eiwit over zult houden, zorg ervoor dat er geen eidooier bij het eiwit terecht komt.

Voeg 60 ml whiskey, 20 ml citroensap, 20 ml suikerwater en 1 eiwit toe aan de shaker. Je kunt optioneel nog een paar druppels Angostura bitters toevoegen als je van een bittere cocktail houdt.

Whiskey sour
Whiskey sour

Schud de shaker een minuut lang zodat het eiwit luchtig zal worden. Open de shaker en voeg een handvol ijsblokjes toe.

Schud de shaker nogmaals kort zodat de cocktail goed koud zal worden.

Schenk de inhoud van de shaker zonder ijsblokjes in een whiskey glas (tumbler). Garneer met de prikker met citroen en de cocktailkers en serveer direct, geniet ervan!

Tips!

Welke whiskey voor een Whiskey sour?

Voor een Whiskey Sour wordt gebruik gemaakt van een Bourbon Whiskey. Dit is een Amerikaanse whiskey die voor tenminste 51% uit maïs bestaat.

Wat maakt de traditionele Whiskey Sour zo zuur?

De zuurheid van de Whiskey sour is te danken aan de hoeveelheid vers citroensap.

Wat is het verschil tussen whisky en whiskey?

Het verschil in spelling is te danken aan de herkomst van de drank, dit heeft o.a. te maken met de manier van produceren.

Over het algemeen kun je onderstaande schrijfwijze onthouden voor de herkomst van de drank:

Whiskey: Ierland en Amerika
Whisky: Schotland, Japan, Canada en India.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
200.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.88 g
2.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.08 g
0 g
Eiwitten
4.44 g
Vezels
0 g
Natrium
68.4 mg
Mineralen
Ijzer
0.1 mg
Calcium
7 mg
Magnesium
5.4 mg
Kalium
5.4 mg
Fosfor
14.4 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.03 mg
Jodium
0 µg
Selenium
8 µg
Vitamines
Vitamine C
10.12 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
4 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Whiskey sour"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.