Whiskey sour
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Whiskey sour

Een Whiskey sour is een cocktail die gemaakt wordt met Bourbon whiskey en citroen. Een heerlijke cocktail die een perfecte balans van zuur, fris, bitter en zoet heeft.

5 minuten
1 persoon
Recept whiskey sour
Whiskey sour ingrediënten

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
5 minuten

De Whiskey sour maken – 5 minuten

Maak de garnering door een plakje citroen en een cocktailkers op een prikker te rijgen. Scheid het ei zodat je enkel het eiwit over zult houden, zorg ervoor dat er geen eidooier bij het eiwit terecht komt.

Voeg 60 ml whiskey, 20 ml citroensap, 20 ml suikerwater en 1 eiwit toe aan de shaker. Je kunt optioneel nog een paar druppels Angostura bitters toevoegen als je van een bittere cocktail houdt.

Whiskey sour
Whiskey sour

Schud de shaker een minuut lang zodat het eiwit luchtig zal worden. Open de shaker en voeg een handvol ijsblokjes toe.

Schud de shaker nogmaals kort zodat de cocktail goed koud zal worden.

Schenk de inhoud van de shaker zonder ijsblokjes in een whiskey glas (tumbler). Garneer met de prikker met citroen en de cocktailkers en serveer direct, geniet ervan!

Tips!

Welke whiskey voor een Whiskey sour?

Voor een Whiskey Sour wordt gebruik gemaakt van een Bourbon Whiskey. Dit is een Amerikaanse whiskey die voor tenminste 51% uit maïs bestaat.

Wat maakt de traditionele Whiskey Sour zo zuur?

De zuurheid van de Whiskey sour is te danken aan de hoeveelheid vers citroensap.

Wat is het verschil tussen whisky en whiskey?

Het verschil in spelling is te danken aan de herkomst van de drank, dit heeft o.a. te maken met de manier van produceren.

Over het algemeen kun je onderstaande schrijfwijze onthouden voor de herkomst van de drank:

Whiskey: Ierland en Amerika
Whisky: Schotland, Japan, Canada en India.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Whiskey sour"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.