Menugang: toetjes

214 Recepten

Ben je liefhebber van toetjes en nagerechten? Maak zelf een heerlijk toetje met behulp van deze makkelijke recepten. Ruime keuze uit verschillende soorten toetjes zoals een lekkere chocolade mousse, pudding, bananenijs, sorbet en nog veel meer. 


Banoffee toetje

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

De bekende banoffee pie met banaan, chocolade, room en karamel, maar dan in een glaasje voor een super makkelijk Banoffee toetje. Extra lekker voor Pasen met extra chocolade.


Pavlova nestjes met chocolade

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pavlova nestjes met chocolade zien er super leuk uit en zijn het perfecte gebakje tijdens Pasen. Makkelijk om te maken en extra lekker met verschillende soorten paaseitjes.


Vanille mousse met rood fruit

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een luchtige vanille mousse met rood fruit is het ideale snelle toetje tijdens de feestdagen. Een groots effect voor weinig moeite en te maken met weinig ingrediënten. Extra lekker met frambozen en mini schuimpjes.


Trifle

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Met een feestelijke Engelse trifle maak je indruk tijdens de feestdagen. Met heerlijke custard, frambozen, slagroom en meer is dit de perfecte kerst trifle die je vooraf kunt maken.


Marsepein

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zelf marsepein maken is ontzettend makkelijk, deze versie met amandelmeel heb je binnen 5 minuten gemaakt. Marsepein maak je namelijk met maar 3 ingrediënten en kun je voor veel soorten baksels gebruiken.


Frambozen bûche de Noël

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.


Bitterkoekjespudding

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf bitterkoekjespudding maken kan al met weinig ingrediënten en het is makkelijker dan je zou denken. Een romige en ouderwetse bitterkoekjespudding, het lekkerste toetje.


Chipolatapudding

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een chipolatapudding is heerlijk zacht en luchtig en extra smaakvol door de bitterkoekjes en kersjes. Een feestelijke pudding in de bekende vorm, ouderwets lekker!


Sinterklaas toetje

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Pepernoten mousse, ofwel kruidnoten mousse met maar 4 ingrediënten. Een makkelijk Sinterklaas toetje in een glaasje die je vooraf kunt maken.


Crema catalana

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Dit makkelijke toetje is een populair nagerecht uit Catalonië, Noord-Spanje. Een heerlijke pudding met een vleugje citrus en kaneel met een knapperig suikerlaagje.


Serradura - zaagselpudding

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.


Vijgenijs

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Met maar 3 ingrediënten maak je het allerlekkerste vijgenijs heel gemakkelijk zelf. Een fluweelzacht ijs met gekarameliseerde vijgen en gecondenseerde melk.


Barfi - Indiase zoetigheid

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.


Fruitsalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een heerlijke fruitsalade staat binnen een handomdraai op tafel is het ideale gerecht bij de barbecue of tijdens een warme dag. Extra lekker met het sappigste zomerfruit.


Mango tiramisu

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere eton mess ? Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.

Categorie Toetjes Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Eton mess

Ingrediënten


  • 400 gram aardbeien
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 ml slagroom
  • flinke handvol meringues

Bereiding

(35)
1
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ongeveer iets minder dan de helft tot een gladde saus. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe, maak de aardbeiensaus niet te zoet.
2
Snijd de rest van de aardbeien in kwarten of stukjes. Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is. Roer hier de helft van de aardbeiensaus doorheen, maar zorg dat deze juist niet goed gemengd is.Eton mess
3
Verkruimel de meringues, niet te fijn. Maak lagen in de glaasjes van verse aardbeien, slagroom, de resterende aardbeiensaus en verkruimelde meringues. 
4
Herhaal tot de glaasjes vol zijn en alle ingrediënten zijn gebruikt. Geniet ervan!

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.