Mango sticky rice - romige zoete kokosrijst met mango
😍 1 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Mango sticky rice veganistisch

Een bekend Thais toetje van kleefrijst en mango is deze mango sticky rice. Dit is een romige zoete kokosrijst met mango en sesamzaadjes.

45 minuten
4 personen

Deze Thaise sticky rice met mango is een klassiek dessert met gestoomde kleefrijst, een zoete rijpe mango en kokossaus. Heerlijk Thais street food, maar dan zelfgemaakt.

Dit Thaise toetje is makkelijk om te maken, maar heeft wel even tijd nodig aangezien je de kleefrijst het beste eerst minimaal 4 uur moet laten wellen.

Mango sticky rice ingrediënten

Recept mango sticky rice

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept mango sticky rice allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Was de kleefrijst tot het water helder is.

Plaats de rijst in een kom met schoon water en laat dit minimaal 4 uur lang staan.

Mango sticky rice
Mango sticky rice

Mango sticky rice afmaken – 40 minuten

Vul een pan met een laag water en plaats een stoommandje of vergiet bovenop. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet aanraakt.

Spoel de kleefrijst nogmaals af en plaats deze in het vergiet. Maak een kuiltje in het midden en plaats de deksel op de pan met het vergiet.

Stoom de rijst gaar in ongeveer een half uur. 

Verwarm ondertussen 150 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker en een snuf zout in een middelgrote pan op laag vuur.

Zet het vuur uit en roer de gestoomde rijst door de kokosmelk. Plaats de deksel op de pan en laat de kleefrijst de kokosmelk volledig opnemen.

Verwarm ondertussen de resterende 50 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker voor de saus.

Schil de mango en snijd deze in plakjes of stukjes. 

Verdeel de lauwwarme kleefrijst en mango over 4 borden en serveer met de kokossaus en sesamzaadjes, geniet ervan!

Tips!

Wat is kleefrijst?

Kleefrijst wordt ook wel ketan genoemd, het bevat van nature veel zetmeel waardoor deze na het koken of stomen aan elkaar blijft plakken.

Hoe lang kun je mango sticky rice bewaren?

Je kunt de kokos kleefrijst tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt deze eventueel opnieuw verwarmen in de magnetron, aangezien deze kokosrijst het lekkerste is als deze lauwwarm is.

Wat vind je hiervan?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
220.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.93 g
15.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.14 g
9.30 g
Eiwitten
2.69 g
Vezels
1.34 g
Natrium
112.13 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
50 gram kleefrijst 48.00 10.00 g - 0.20 g 0.05 g 1.25 g 0.40 g 1.50 mg 0.15 mg 3.00 mg 5.00 mg 30.00 mg 20.00 mg 0.03 mg 0.25 mg - - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.05 mg - 10.00 µg - - -
50 ml kokosmelk 104.00 1.50 g - 10.75 g 9.25 g 0.75 g - 7.50 mg 1.75 mg 10.00 mg 22.50 mg 110.00 mg 50.00 mg 0.10 mg 0.25 mg - - 1.00 mg - - 0.01 mg - - - - - - -
0.5 eetlepel suiker 30.15 7.43 g 7.43 g - - - - - 0.01 mg - 0.15 mg 0.30 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 snuf zout - - - - - - - 100.00 mg - 0.03 mg 0.73 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 rijpe mango 38.13 8.00 g 7.63 g 0.19 g - 0.69 g 0.94 g 3.13 mg 0.13 mg 7.50 mg 6.25 mg 118.75 mg 7.50 mg 0.06 mg 0.04 mg - - 22.50 mg - 0.06 mg 0.03 mg 0.03 mg 0.03 mg - 12.50 µg - - -
sesamzaadjes sesamzaad - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    220.28 26.93 g 15.05 g 11.14 g 9.30 g 2.69 g 1.34 g 112.13 mg 2.03 mg 20.53 mg 34.63 mg 259.06 mg 77.50 mg 0.19 mg 0.55 mg - - 23.50 mg - 0.06 mg 0.06 mg 0.04 mg 0.08 mg - 22.50 µg - - -
2 reacties op "Mango sticky rice"
Hilda muller zegt op 25-05-2024
Wij kennen dit recept met gecondenseerde melk als saus. Is heel zoet, maar ook heel lekker.
Véronique zegt op 26-05-2024
Hallo Hilda, dat klopt inderdaad. Er bestaan meerdere versies van deze klassieker, de versie met gecondenseerde melk is inderdaad ook erg lekker maar voor mijn smaak iets te zoet. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.