Mango sticky rice
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mango sticky rice veganistisch

Een bekend Thais toetje van kleefrijst en mango is deze mango sticky rice. Dit is een romige zoete kokosrijst met mango en sesamzaadjes.

45 minuten
4 personen

Deze Thaise sticky rice met mango is een klassiek dessert met gestoomde kleefrijst, een zoete rijpe mango en kokossaus. Heerlijk Thais street food, maar dan zelfgemaakt.

Dit Thaise toetje is makkelijk om te maken, maar heeft wel even tijd nodig aangezien je de kleefrijst het beste eerst minimaal 4 uur moet laten wellen.

Mango sticky rice ingrediënten
Recept mango sticky rice

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Was de kleefrijst tot het water helder is.

Plaats de rijst in een kom met schoon water en laat dit minimaal 4 uur lang staan.

Mango sticky rice
Mango sticky rice

Mango sticky rice afmaken – 40 minuten

Vul een pan met een laag water en plaats een stoommandje of vergiet bovenop. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet aanraakt.

Spoel de kleefrijst nogmaals af en plaats deze in het vergiet. Maak een kuiltje in het midden en plaats de deksel op de pan met het vergiet.

Stoom de rijst gaar in ongeveer een half uur. 

Verwarm ondertussen 150 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker en een snuf zout in een middelgrote pan op laag vuur.

Zet het vuur uit en roer de gestoomde rijst door de kokosmelk. Plaats de deksel op de pan en laat de kleefrijst de kokosmelk volledig opnemen.

Verwarm ondertussen de resterende 50 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker voor de saus.

Schil de mango en snijd deze in plakjes of stukjes. 

Verdeel de lauwwarme kleefrijst en mango over 4 borden en serveer met de kokossaus en sesamzaadjes, geniet ervan!

Tips!

Wat is kleefrijst?

Kleefrijst wordt ook wel ketan genoemd, het bevat van nature veel zetmeel waardoor deze na het koken of stomen aan elkaar blijft plakken.

Hoe lang kun je mango sticky rice bewaren?

Je kunt de kokos kleefrijst tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt deze eventueel opnieuw verwarmen in de magnetron, aangezien deze kokosrijst het lekkerste is als deze lauwwarm is.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
220.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.93 g
15.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.14 g
9.3 g
Eiwitten
2.69 g
Vezels
1.34 g
Natrium
112.13 mg
Mineralen
Ijzer
2.03 mg
Calcium
20.53 mg
Magnesium
34.63 mg
Kalium
34.63 mg
Fosfor
77.5 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
23.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
22.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mango sticky rice"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.