Een bekend Thais toetje van kleefrijst en mango is deze mango sticky rice. Dit is een romige zoete kokosrijst met mango en sesamzaadjes.
Deze Thaise sticky rice met mango is een klassiek dessert met gestoomde kleefrijst, een zoete rijpe mango en kokossaus. Heerlijk Thais street food, maar dan zelfgemaakt.
Dit Thaise toetje is makkelijk om te maken, maar heeft wel even tijd nodig aangezien je de kleefrijst het beste eerst minimaal 4 uur moet laten wellen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de kleefrijst tot het water helder is.
Plaats de rijst in een kom met schoon water en laat dit minimaal 4 uur lang staan.
Vul een pan met een laag water en plaats een stoommandje of vergiet bovenop. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet aanraakt.
Spoel de kleefrijst nogmaals af en plaats deze in het vergiet. Maak een kuiltje in het midden en plaats de deksel op de pan met het vergiet.
Stoom de rijst gaar in ongeveer een half uur.
Verwarm ondertussen 150 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker en een snuf zout in een middelgrote pan op laag vuur.
Zet het vuur uit en roer de gestoomde rijst door de kokosmelk. Plaats de deksel op de pan en laat de kleefrijst de kokosmelk volledig opnemen.
Verwarm ondertussen de resterende 50 ml kokosmelk samen met 1 eetlepel suiker voor de saus.
Schil de mango en snijd deze in plakjes of stukjes.
Verdeel de lauwwarme kleefrijst en mango over 4 borden en serveer met de kokossaus en sesamzaadjes, geniet ervan!
Wat is kleefrijst?
Kleefrijst wordt ook wel ketan genoemd, het bevat van nature veel zetmeel waardoor deze na het koken of stomen aan elkaar blijft plakken.
Hoe lang kun je mango sticky rice bewaren?
Je kunt de kokos kleefrijst tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt deze eventueel opnieuw verwarmen in de magnetron, aangezien deze kokosrijst het lekkerste is als deze lauwwarm is.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.