Rabarber tiramisu
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarber tiramisu vegetarisch

Een romige rabarber tiramisu met sinaasappel en amandelschaafsel is een ideaal toetje tijdens de lente. Makkelijk om te maken en zo zacht dat het smelt op je tong.

1 uur
8 personen

Het krokante van het amandelschaafsel geeft deze rabarber tiramisu extra textuur. Dit past perfect bij de romige mascarpone en de zachte lichtzure rabarber.

Door de stukjes rabarber in de oven te garen zullen deze hun vorm behouden, hierdoor zal de tiramisu er prachtig uitzien. Voor een makkelijkere versie kun je compote maken van alle rabarber en bovenop ook compote verdelen i.p.v. stukjes.

Rabarber tiramisu ingrediënten
Recept rabarber tiramisu

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-06-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Snijd 2 stengels rabarber in mooie stukjes van ongeveer 4 cm. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel verdeel hier rasp van 2 sinaasappels. het sap van 1 sinaasappel en 1 eetlepel suiker over. De exacte hoeveelheid suiker is afhankelijk van de smaak van de rabarber.

Dek de rabarberstukjes af met aluminiumfolie en bak deze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze redelijk zacht zijn geworden, maar niet te zacht zodat ze niet uit elkaar zullen vallen. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de stengels.

Snijd de rest van de rabarber in stukjes en plaats dit samen met het sap van een halve sinaasappel, 3 eetlepels suiker en rasp van anderhalve sinaasappel in een kleine pan. Kook dit tot een grove compôte en laat dit vervolgens volledig afkoelen.

Rabarber tiramisu
Rabarber tiramisu

Rabarber tiramisu afmaken – 30 minuten + wachttijd

Rooster een kleine handvol amandelschaafsel in een kleine bakpan tot dit mooi goudbruin is en zet opzij.

Heerlijk stuk zelfgemaakte rabarber tiramisu
Heerlijk stuk zelfgemaakte rabarber tiramisu

Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot deze luchtig en wit zijn geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Klop 250 ml slagroom tot dit lobbig is, ofwel yoghurt dikte. Voeg dit samen met de mascarpone toe aan de eidooiers, maar roer niet te lang want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.

Schenk 4 eetlepels sinaasappellikeur in een kleine kom waar de lange vingers in passen.

Dip 1 kant van een lange vingers in de likeur en verdeel de lange vingers over de bodem van een grote ovenschaal.

Verdeel hier 1/3e van het mascarpone mengsel over samen met de helft van de rabarber compote.

Plaats dan nogmaals een laag lange vingers, 1/3e mascarpone mengsel en de andere helft van de rabarber compote.

Een laatste laag lange vingers en het resterende mascarpone mengsel. Verdeel de stukjes rabarber over de bovenkant en laat de rabarber tiramisu stevig worden in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht.

Maak de tiramisu af met geroosterd amandelschaafsel, geniet ervan!

Tips!

Wanneer is rabarber verkrijgbaar?

Rabarber is in de lente verkrijgbaar, vanaf eind april tot juli.

Hoe lang vooraf kan ik tiramisu maken?

Je kunt tiramisu tot wel 2 dagen vooraf maken. Voor deze rabarber tiramisu kun je het amandelschaafsel het beste vlak voor het serveren erover verdelen zodat deze krokant zal blijven. 

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
720.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.23 g
38.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.86 g
26.76 g
Eiwitten
11.05 g
Vezels
3.88 g
Natrium
243.69 mg
Mineralen
Ijzer
2.83 mg
Calcium
288.94 mg
Magnesium
45.25 mg
Kalium
45.25 mg
Fosfor
219.25 mg
Koper
0.19 mg
Zink
1.71 mg
Jodium
0 µg
Selenium
6.68 µg
Vitamines
Vitamine C
44.06 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
30.19 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0.46 µg
Foliumzuur
57.31 µg
Vitamine E
1.35 mg
Vitamine K
0.62 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarber tiramisu"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.