Menugang: salades

185 Recepten

Hier vind je verschillende recepten voor heerlijke en lekkere salades. Voor ieder wat wils, van salades die licht vallen, heel knapperig en vers zijn of juist heel erg vullend zijn. Eet een heerlijke zelfgemaakte salade tijdens de lunch of als avondeten. Ruime keuze uit salades met bijvoorbeeld kip, rund, vis, pasta of rijst. Ook vind je hier vegetarische en vegan salades.


Tabouleh

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Tabouleh is een heerlijk Libanees gerecht, een frisse vegetarische salade met o.a. bulgur, citroen en munt. Ook wel bekend als taboulé of tabbouleh.


Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.


Witlof en appelsalade met karnemelk dressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een frisse witlof en appelsalade met karnemelk dressing kan het hele jaar door gegeten worden, ook in de winter. Met zelfgemaakte croutons.


Vitello tonnato

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!


Salade met kreeft en groene appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een salade met kreeft en groene appel klinkt chic. Het hele jaar door heerlijk als voorgerecht, maar met de kerst extra goed verkrijgbaar bij de supermarkt.


Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?


Thaise biefstuk salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijke Thaise biefstuk salade, een beetje pittig en tegelijkertijd fris van de limoen. Voeg kastanje champignons toe voor een herfstige tint.


Knapperige witlofsalade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Super knapperige witlofsalade met groene appel en een romige dressing. Perfect bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Klaar in 10 minuten.


Rosbiefsalade met mosterddressing

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Rosbiefsalade met mosterddressing is mega lekker! Het zuur van de dressing en ingemaakte radijsjes zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. Klaar in 15 min.


Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Erg verfrissende salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen, het lekkerst in de zon! Serveer met brood voor een complete maaltijd.


Biefstuk en rode bieten chips salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een salade heeft altijd iets krokants nodig! Probeer deze biefstuk en rode bieten chips salade eens. Geserveerd met een makkelijke balsamico dressing.


Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Iedereen houdt van een goede pastasalade tijdens een bbq. Probeer deze smaakvolle orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui eens.


Rode bieten parelcouscous salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Binnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur!


Friszure appel en rode bieten carpaccio

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!


Groene aspergesalade met eetbare bloemen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen

De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens, een fris voorgerecht welke binnen no-time op tafel staat.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met eend en sinaasappel ? Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Ingrediënten


  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(15)
1
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 
2
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 
3
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
4
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.Salade met eend en sinaasappel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.