Lekker lichte venkelsalade met radijsjes en granaatappel die je in 10 minuten op tafel kunt zetten. Recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kom met water. Voeg een aantal ijsblokjes toe aan het water. Snijd de venkelknol in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een dunschiller, dit duurt echter wel wat langer.
Leg de fijngesneden plakjes venkel in de kom met het ijswater. Dit voorkomt verkleuring, en de venkel zal knapperiger worden.
Meng olijfolie met wat citroensap in een kleine kom. Dit is de simpele dressing voor de venkelsalade. Was de radijsjes en snijd in dunne plankjes. Giet de kom met de venkel af en maak deze droog met een sla centrifuge voor de meest knapperige venkel.
Voeg de radijsjes toe, besprenkel met de citroendressing en eventueel een beetje extra olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout. Verdeel de venkelsalade over een bord en verdeel wat granaatappel pitjes over de salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.