Venkelsalade met radijsjes en granaatappel

(3)

Lekker lichte venkelsalade met radijsjes en granaatappel die je in 10 minuten op tafel kunt zetten. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2021

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Venkelsalade met radijsjes en granaatappel

Ingrediënten


  • 2 eetlepels citroensap
  • Kleine venkelknol
  • 200 gram radijsjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een halve granaatappel
  • Snufje zout
  • Ijsblokjes

Kookgerei nodig


  • Kom
  • Kleine kom
  • Mandoline
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Garde
  • Sla centrifuge

Venkelsalade met radijsjes en granaatappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelsalade-met-radijsjes-en-granaatappel


De venkelsalade met radijsjes en granaatappel maken -- 10 minuten

Vul een kom met water. Voeg een aantal ijsblokjes toe aan het water. Snijd de venkelknol in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een dunschiller, dit duurt echter wel wat langer.

Leg de fijngesneden plakjes venkel in de kom met het ijswater. Dit voorkomt verkleuring, en de venkel zal knapperiger worden. 

Venkelsalade met radijsjes en granaatappel
Venkelsalade met radijsjes en granaatappel

Meng olijfolie met wat citroensap in een kleine kom. Dit is de simpele dressing voor de venkelsalade. Was de radijsjes en snijd in dunne plankjes. Giet de kom met de venkel af en maak deze droog met een sla centrifuge voor de meest knapperige venkel.

Voeg de radijsjes toe, besprenkel met de citroendressing en eventueel een beetje extra olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout. Verdeel de venkelsalade over een bord en verdeel wat granaatappel pitjes over de salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2021


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Venkelsalade met radijsjes en granaatappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.