Venkelsalade met radijsjes en granaatappel
šŸ˜Ā 3Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Venkelsalade met radijsjes en granaatappel veganistisch

Lekker lichte venkelsalade met radijsjes en granaatappel die je in 10 minuten op tafel kunt zetten. Recept voor 2 personen.

10 minuten
2 personen
Venkelsalade met radijsjes en granaatappel ingrediƫnten
Recept venkelsalade met radijsjes en granaatappel

Ingrediƫnten

2 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

De venkelsalade met radijsjes en granaatappel maken ā€“ 10 minuten

Vul een kom met water. Voeg een aantal ijsblokjes toe aan het water. Snijd de venkelknol in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een dunschiller, dit duurt echter wel wat langer.

Leg de fijngesneden plakjes venkel in de kom met het ijswater. Dit voorkomt verkleuring, en de venkel zal knapperiger worden. 

Venkelsalade met radijsjes en granaatappel
Venkelsalade met radijsjes en granaatappel

Meng olijfolie met wat citroensap in een kleine kom. Dit is de simpele dressing voor de venkelsalade. Was de radijsjes en snijd in dunne plankjes. Giet de kom met de venkel af en maak deze droog met een sla centrifuge voor de meest knapperige venkel.

Voeg de radijsjes toe, besprenkel met de citroendressing en eventueel een beetje extra olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout. Verdeel de venkelsalade over een bord en verdeel wat granaatappel pitjes over de salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
šŸ˜
3
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
255.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.89 g
6.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.37 g
3.11 g
Eiwitten
2.3 g
Vezels
3.1 g
Natrium
256.51 mg
Mineralen
Ijzer
1.61 mg
Calcium
67.55 mg
Magnesium
20.85 mg
Kalium
20.85 mg
Fosfor
58.5 mg
Koper
0.26 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0 Āµg
Selenium
0 Āµg
Vitamines
Vitamine C
41.45 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 Āµg
Foliumzuur
47 Āµg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Venkelsalade met radijsjes en granaatappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.