Bleekselderijsalade met grapefruit
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bleekselderijsalade met grapefruit vegetarisch

Makkelijke en simpele bleekselderijsalade met grapefruit die je tot 2 dagen lang in de koelkast kunt bewaren. Bleekselderij is een top combinatie met citrus, honing en walnoten.

10 minuten
4 personen
Bleekselderijsalade met grapefruit ingrediënten
Recept bleekselderijsalade met grapefruit

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

De selderijsalade met grapefruit maken – 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de schil van de grapefruits te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleinere stukjes. Was de bleekselderij stengels en haal de bladeren er vanaf. 

Verwijder eventueel de draden met een dunschiller indien nodig en snijd alles in kleine stukjes. Voeg toe aan de grote kom en meng alles goed samen.

Bleekselderijsalade met grapefruit
Bleekselderijsalade met grapefruit

Breng op smaak met een eetlepel honing en 3 eetlepels volle yoghurt. Snijd de walnoten vrij fijn en meng door de bleekselderijsalade heen. 

Je kunt de bleekselderijsalade met grapefruit maximaal 2 dagen lang in de koelkast bewaren, het lekkerst is deze natuurlijk direct na het maken. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
80.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.43 g
5.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.37 g
0.54 g
Eiwitten
1.84 g
Vezels
1.62 g
Natrium
104.19 mg
Mineralen
Ijzer
0.5 mg
Calcium
75.44 mg
Magnesium
18.36 mg
Kalium
18.36 mg
Fosfor
64.38 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.31 mg
Jodium
1.69 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
21.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.35 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
11.53 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bleekselderijsalade met grapefruit"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.