Makkelijke en simpele bleekselderijsalade met grapefruit die je tot 2 dagen lang in de koelkast kunt bewaren. Bleekselderij is een top combinatie met citrus, honing en walnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een scherp mes om de schil van de grapefruits te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleinere stukjes. Was de bleekselderij stengels en haal de bladeren er vanaf.
Verwijder eventueel de draden met een dunschiller indien nodig en snijd alles in kleine stukjes. Voeg toe aan de grote kom en meng alles goed samen.
Breng op smaak met een eetlepel honing en 3 eetlepels volle yoghurt. Snijd de walnoten vrij fijn en meng door de bleekselderijsalade heen.
Je kunt de bleekselderijsalade met grapefruit maximaal 2 dagen lang in de koelkast bewaren, het lekkerst is deze natuurlijk direct na het maken. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.