Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette
šŸ˜Ā 5Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette veganistisch

Deze Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette is sterk van smaak en heerlijk voor over salades. Tot een week lang in de koelkast te bewaren.

10 minuten
10 personen
Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette ingrediƫnten
Recept afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette

Ingrediƫnten

10 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 30-07-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding ā€“ 5 minuten

Je kunt eventueel de Afrikaanse blauwe basilicum vervangen door 'normale' basilicum blaadjes. Het grote verschil tussen reguliere basilicum en Afrikaanse blauwe basilicum is een veel sterkere smaak.

Snijd het sjalotje in fijne stukjes met een klein mesje en een snijplank.

De Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette afmaken ā€“ 5 minuten

Haal de bladeren van de basilicum takjes af en was onder koud, stromend water. Voeg zout, suiker, mosterd en de basilicumblaadjes toe aan de blender.

Gebruik de pulseer toets op de blender om de ingrediĆ«nten te pureren. Gebruik een siliconen spatel om stukjes basilicum van de rand van de kom af te halen.

Giet flink wat olijfolie en de witte wijnazijn in de blender en pureer tot een gladde vinaigrette.

Bewaar de Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette in een luchtdichte bak voor maximaal 1 week in de koelkast. Deze vinaigrette is heerlijk voor over salades.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
šŸ˜
5
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
6.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.81 g
0.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.14 g
0.02 g
Eiwitten
0.13 g
Vezels
0.13 g
Natrium
249.03 mg
Mineralen
Ijzer
0.16 mg
Calcium
6.95 mg
Magnesium
2.76 mg
Kalium
2.76 mg
Fosfor
1.57 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.02 mg
Jodium
0 Āµg
Selenium
0 Āµg
Vitamines
Vitamine C
0.92 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 Āµg
Foliumzuur
0 Āµg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.