Deze Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette is sterk van smaak en heerlijk voor over salades. Tot een week lang in de koelkast te bewaren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 30-07-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt eventueel de Afrikaanse blauwe basilicum vervangen door 'normale' basilicum blaadjes. Het grote verschil tussen reguliere basilicum en Afrikaanse blauwe basilicum is een veel sterkere smaak.
Snijd het sjalotje in fijne stukjes met een klein mesje en een snijplank.
Haal de bladeren van de basilicum takjes af en was onder koud, stromend water. Voeg zout, suiker, mosterd en de basilicumblaadjes toe aan de blender.
Gebruik de pulseer toets op de blender om de ingrediënten te pureren. Gebruik een siliconen spatel om stukjes basilicum van de rand van de kom af te halen.
Giet flink wat olijfolie en de witte wijnazijn in de blender en pureer tot een gladde vinaigrette.
Bewaar de Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette in een luchtdichte bak voor maximaal 1 week in de koelkast. Deze vinaigrette is heerlijk voor over salades.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.