Deze salade met zalm en ei met ei is erg lekker als lunch. Met zalm, kappertjes, gemengde salade en een frisse citroen dressing.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-04-2015, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Vul het kleine pannetje met water, voeg het ei toe en breng het water aan de kook. Kook het eitje 7 - 9 minuten lang, afhankelijk van hoe hardgekookt je het eitje wil hebben.
Laat het ei schrikken onder stromend koud water zodat je deze makkelijker kunt pellen. Snijd een halve komkommer in partjes, blokjes of reepjes.
Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper en snijd deze dan in stukjes. Pel de rode ui en snijd dan ook deze fijn. Snijd de tomaat in plakjes, pel het eitje en snijd in stukjes.
Pak een grote kom en voeg de gemengde salade toe. Dan de tomaat, komkommer, rode peper, kappertjes en rode ui. Meng alles goed samen, en voeg de stukjes ei toe.
Pers het sap uit een halve citroen en meng dit door de salade. Schenk olijfolie naar smaak over de salade heen.
Leg de plakjes zalm bovenop en breng de salade op smaak met peper en zout. Geniet ervan!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.