Quinoasalade met radijs en courgette

(5)

Een gezonde quinoasalade met radijs en courgette met geroosterde pijnboompitjes is klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-03-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Quinoasalade met radijs en courgette

Ingrediënten


  • 180 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 little gem
  • Klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • Klein handje (diepvries) erwtjes
  • Halve liter groentebouillon
  • Handvol radijsjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: voorgekookte rode bieten

Kookgerei nodig


  • Middelgrote pan
  • Koksmes + snijplank
  • Spiraalsnijder
  • Kleine kom
  • Vergiet
  • Grote kom

Quinoasalade met radijs en courgette Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quinoasalade-met-radijs-en-courgette


Voorbereiding – 10 minuten

Was een handvol radijsjes en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de little gem schoon en dep deze droog met een droge en schone keukendoek of een sladroger.

Snijd de sla in grove stukken. Pers sap van een halve limoen in een kleine kom. Snijd de courgette in spiralen. Je kunt de courgette ook in julienne (reepjes) snijden als je geen spiraalsnijder hebt. 

Snijd het sjalotje fijn. Vul een kleine pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. 

Quinoasalade met radijs en courgette
Quinoasalade met radijs en courgette

De quinoasalade met radijs en courgette afmaken – 15 minuten

Schenk een halve liter groentebouillon in de grote pan en breng bijna aan de kook. Voeg dan de quinoa toe, kook de erwtjes kort in de pan met kokend water.

Kook de quinoa aan de hand van de instructies op de verpakking en giet af. Voeg gekookte tuinerwten, geroosterde pijnboompitjes, sla, sjalot, radijsjes en courgette toe in een mooie grote kom. 

Giet olijfolie en limoensap over de salade en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Deze stap is optioneel: Snijd een aantal voorgekookte rode bieten in partjes en serveer deze bij de quinoasalade met radijs en courgette.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-03-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Quinoasalade met radijs en courgette

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.