Quinoasalade met radijs en courgette

(5)

Een gezonde quinoasalade met radijs en courgette met geroosterde pijnboompitjes is klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Quinoasalade met radijs en courgette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 180 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 little gem
  • Klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • Klein handje (diepvries) erwtjes
  • Halve liter groentebouillon
  • Handvol radijsjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: voorgekookte rode bieten
Quinoasalade met radijs en courgette Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan
  • Koksmes + snijplank
  • Spiraalsnijder
  • Kleine kom
  • Vergiet
  • Grote kom

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quinoasalade-met-radijs-en-courgette


Voorbereiding – 10 minuten

Was een handvol radijsjes en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de little gem schoon en dep deze droog met een droge en schone keukendoek of een sladroger.

Snijd de sla in grove stukken. Pers sap van een halve limoen in een kleine kom. Snijd de courgette in spiralen. Je kunt de courgette ook in julienne (reepjes) snijden als je geen spiraalsnijder hebt. 

Snijd het sjalotje fijn. Vul een kleine pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. 

Quinoasalade met radijs en courgette
Quinoasalade met radijs en courgette

De quinoasalade met radijs en courgette afmaken – 15 minuten

Schenk een halve liter groentebouillon in de grote pan en breng bijna aan de kook. Voeg dan de quinoa toe, kook de erwtjes kort in de pan met kokend water.

Kook de quinoa aan de hand van de instructies op de verpakking en giet af. Voeg gekookte tuinerwten, geroosterde pijnboompitjes, sla, sjalot, radijsjes en courgette toe in een mooie grote kom. 

Giet olijfolie en limoensap over de salade en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Deze stap is optioneel: Snijd een aantal voorgekookte rode bieten in partjes en serveer deze bij de quinoasalade met radijs en courgette.

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.