Keuken: wereld

1.348 Recepten

Recepten uit keukens van over de hele wereld die niet specifiek in één bepaalde keuken te plaatsen zijn. Dit kunnen gerechten zijn waarvan de exacte oorsprong onbekend is, of omdat het gerecht een mix is van verschillende soorten keukens.


Ovenschotel met prei en gehakt

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen

Deze ovenschotel met prei en gehakt is heerlijk met een laag romige aardappelpuree en zit bomvol groenten. De kruiden geven deze ovenschotel extra veel smaak en de krokante laag kaas maakt 'm helemaal af!


Zelf pindakaas maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf pindakaas maken is ontzettend makkelijk, een heerlijke smeuïge pindakaas met maar 3 ingrediënten. Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen, wat wil je nog meer!


Jaffa cake taart

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 12 personen

Een Jaffa cake taart wordt gemaakt van cake, sinaasappel jelly en chocolade. Een heerlijke smeuïge taart die lijkt op de Engelse jaffa cake en de bekende Pim's koekjes.


Preipizza met gerookte zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 1 persoon

Een preipizza met gerookte zalm staat binnen no-time op tafel: heerlijk knapperige prei, romige saus en gerookte zalm. Een perfecte combinatie voor een lente pizza met weinig ingrediënten.


Groene asperges van de BBQ

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Groene asperges van de BBQ zijn een heerlijk en simpel bijgerecht. Gegrilde groene asperges hebben zoveel smaak dat ze niet veel nodig hebben om met weinig moeite ontzettend lekker te worden.


Honeycomb

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen

Honeycomb heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk: deze zoete lekkernij lijkt namelijk op honingraat. Het is een heerlijke zoete knapperige traktatie, lekker voor bij de koffie of in stukjes door roomijs.


Linzensoep met kikkererwten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een kruidige en stevige linzensoep met kikkererwten is een heerlijk vullende soep die perfect is voor de lunch. Extra lekker met wortel en erwtjes en klaar binnen een handomdraai.


Nougatine ijstaart

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze nougatine ijstaart heeft een lichte mokka smaak met het zoete van nougatine nootjes en meringues. Een makkelijke taart die smelt op je tong, perfect voor een zomerse dag.


Krokante bloemkool nuggets

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze krokante bloemkool nuggets hebben een dikke paneerlaag die super krokant is. Heerlijke bloemkool uit de oven die makkelijk te maken is met kruiden en een romige yoghurt dipsaus.


Ovenschotel met witte bonen en worst

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze ovenschotel met witte bonen en worst is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten, aardappelen en kruiden. Extra vullend door het combineren van bonen en aardappelen.


Truffelmayonaise

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf truffelmayonaise maken is een simpel klusje met groots effect. Een super romige mayonaise met een volle truffelsmaak en te maken met weinig ingrediënten. De lekkerste saus voor bij zoete aardappelfrietjes.


Kastanjesoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze kastanjesoep heeft maar weinig ingrediënten en is de perfecte makkelijke soep na een wandeling. Heerlijk tijdens koudere dagen of als hapje tijdens een feestje in een klein glaasje.


Mango cheesecake

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een romige en overheerlijke mango cheesecake met chocolade paaseitjes is de perfecte Paas cheesecake. Deze no-bake cheesecake is een heerlijke frisse en zachte taart waar je het liefste nog een stukje van neemt.


Kokos-kipballetjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze kokos-kipballetjes zijn super lekkere gehaktballetjes in een krokant jasje. Makkelijk om te maken en ideaal tijdens je volgende feestje, eens iets anders dan een standaard bitterbal!


Spruitjes met kastanjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spruitjes met kastanjes en spekjes uit de oven zijn een klassieker, het zoete van de kastanjes en het bittere van de spruitjes is namelijk een top combinatie. Makkelijk om te maken met weinig ingrediënten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kipshoarma met pitabrood ? Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.

Ingrediënten


  • 1 kilo kippendijen (zonder bot)
  • 8 pita broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen korianderzaad
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Halve liter naturel yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Om mee te garneren: rode uien, sla en groene paprika

Bereiding

(19)
1
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel. 
2
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes. Kipshawarma (kipshoarma)
3
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. 
4
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.