Katsudon is een krokante Japanse schnitzel
😍 15 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Katsudon

Katsudon is een kom rijst met uien, ei en een krokante Japanse schnitzel. Heerlijk Japans comfort food, de ideale doordeweekse maaltijd.

45 minuten
2 personen
Katsudon ingrediënten

Recept katsudon

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept katsudon allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 05-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 01-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Haal de varkenslapjes vooraf uit de koelkast en sla ze platter als dit nodig is. Je kunt hier een vleeshamer of de onderkant van een pan voor gebruiken.

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de sushi rijst tot deze gaar is, giet deze vervolgens af en plaats de deksel op de pan om de rijst te laten uitstomen.

Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Meng 150 ml dashi samen met 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel saké en 2 theelepels rijstazijn in een kleine kom.

Katsudon
Katsudon

De katsudon afmaken – 30 minuten

Verhit een pan met een flinke laag olie op hoog vuur.

Bestrooi de platte varkenslapjes met peper en zout en bedek ze volledig met een dun laagje bloem. Klop een ei los en haal de varkenslapjes door het ei en daarna door de panko. Zorg dat het vlees volledig bedekt is.

Frituur de gepaneerde varkenslapjes in de hete olie mooi goudbruin, dit zal maar enkele minuten duren.

Verhit ondertussen een klont boter in een kleine bakpan. Bak hierin de ui op laag vuur tot deze glazig is geworden. Schenk het dashi mengsel erbij en laat dit indikken tot ongeveer de helft.

Klop 2 eieren los en schenk deze bij de uien. Laat het ei iets stollen op laag vuur en snijd ondertussen de tonkatsu, ofwel het gefrituurde vlees, in stukjes.

Leg de stukjes varkensvlees op het ei en laat deze nog kort opnieuw warm worden tot het ei gaar is is.

Verdeel de sushi rijst over 2 grote kommen en verdeel de helft van het ei mengsel samen met 1 varkensschnitzel per kom. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is dashi?

Dashi is Japans voor bouillon. Het kan van verschillende ingrediënten gemaakt worden, de meest voorkomende is ichiban dashi. Deze wordt gemaakt van bonito vlokken (tonijn) en kombu (zeewier).

Waarvoor kan ik dashi vervangen?

Je kunt dashi vervangen voor andere soort bouillon, zoals groentebouillon of kippenbouillon.

Wat is Katsudon?

Katsudon is een kom rijst met daarop een tonkatsu (Japanse schnitzel) met een saus van zachte uien en ei.

Wat vind je hiervan?

16 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
892.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
93.35 g
24.12 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.97 g
12.87 g
Eiwitten
45.77 g
Vezels
5.59 g
Natrium
2966.87 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 varkenslapjes 242.00 - - 17.10 g 6.20 g 21.50 g - 64.00 mg 1.20 mg 11.00 mg 20.00 mg 360.00 mg 210.00 mg 0.10 mg 2.40 mg - 22.00 µg - - - 0.50 mg 0.40 mg 0.70 mg 0.90 µg 3.00 µg 0.30 mg 0.10 µg -
0.5 grote ui 32.40 5.49 g 5.49 g 0.18 g 0.09 g 1.08 g 2.25 g 8.10 mg 0.45 mg 27.00 mg 9.00 mg 157.50 mg 37.80 mg 0.07 mg 0.72 mg - - 5.85 mg - - 0.03 mg 0.03 mg 0.12 mg - 9.00 µg - - -
75 ml dashi 4.50 0.90 g - - - 0.30 g - 1500.00 mg 0.15 mg 5.25 mg 2.25 mg 26.25 mg 9.00 mg - - - - - - - - - - - - - - -
1 eetlepel suiker 60.30 14.85 g 14.85 g - - - - - 0.02 mg - 0.30 mg 0.60 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel sojasaus soja, gluten 12.80 2.00 g 2.00 g 0.01 g - 1.15 g - 550.00 mg 0.50 mg 6.00 mg - 50.00 mg 5.00 mg - - - - - - - - - - - 0.80 µg - - -
0.5 eetlepel saké 10.05 0.45 g 0.45 g - - 0.04 g - 0.08 mg - - - 0.75 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
1 theelepeltjes rijstazijn 1.00 0.20 g 0.10 g - - - - 0.50 mg 0.01 mg 0.20 mg 0.05 mg 1.00 mg 0.40 mg - - - - - - - - - - - - - - -
1.5 eieren ei 129.60 0.99 g 0.18 g 9.00 g 2.25 g 11.25 g - 108.00 mg 1.62 mg 45.00 mg 9.00 mg 117.00 mg 162.00 mg 0.07 mg 1.17 mg 31.50 µg 27.63 µg - 1.62 mg 0.18 mg 0.09 mg 0.27 mg 0.14 mg 2.07 µg 54.00 µg 0.99 mg 0.23 µg -
peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
0.5 klont boter melk 55.13 0.05 g 0.05 g 6.19 g 4.05 g 0.05 g - 0.38 mg 0.01 mg 0.98 mg 0.15 mg 1.13 mg 1.50 mg - 0.01 mg - - - 0.09 mg 0.08 mg - - - - - - - -
bloem gluten 236.60 45.37 g 0.98 g 0.98 g 0.13 g 7.41 g 1.82 g 1.30 mg 0.65 mg 13.00 mg 13.00 mg 117.00 mg 65.00 mg 0.20 mg 0.72 mg - - - - - 0.08 mg 0.07 mg 0.18 mg - 22.75 µg - - -
0.5 handvol panko - japans broodkruim gluten 27.75 5.77 g - 0.11 g 0.02 g 0.75 g 0.03 g 54.00 mg 0.14 mg 2.25 mg 1.50 mg 7.50 mg 10.50 mg 0.01 mg 0.08 mg - 1.68 µg - - - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.18 µg 0.02 mg 0.04 µg -
75 gram sushi rijst 72.00 15.00 g - 0.30 g 0.08 g 1.88 g 0.60 g 2.25 mg 0.22 mg 4.50 mg 7.50 mg 45.00 mg 30.00 mg 0.05 mg 0.38 mg - - - - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 15.00 µg - - -
    892.91 93.35 g 24.12 g 33.97 g 12.87 g 45.77 g 5.59 g 2966.87 mg 5.13 mg 123.17 mg 65.41 mg 905.90 mg 534.23 mg 0.51 mg 5.49 mg 32.53 µg 51.35 µg 8.52 mg 1.71 mg 0.26 mg 0.73 mg 0.79 mg 1.23 mg 2.97 µg 107.07 µg 1.47 mg 6.09 µg -
0 reacties op "Katsudon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.