Katsudon is een kom rijst met uien, ei en een krokante Japanse schnitzel. Heerlijk Japans comfort food, de ideale doordeweekse maaltijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-02-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/katsudon
Haal de varkenslapjes vooraf uit de koelkast en sla ze platter als dit nodig is. Je kunt hier een vleeshamer of de onderkant van een pan voor gebruiken.
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de sushi rijst tot deze gaar is, giet deze vervolgens af en plaats de deksel op de pan om de rijst te laten uitstomen.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Meng 150 ml dashi samen met 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel saké en 2 theelepels rijstazijn in een kleine kom.
Verhit een pan met een flinke laag olie op hoog vuur.
Bestrooi de platte varkenslapjes met peper en zout en bedek ze volledig met een dun laagje bloem. Klop een ei los en haal de varkenslapjes door het ei en daarna door de panko. Zorg dat het vlees volledig bedekt is.
Frituur de gepaneerde varkenslapjes in de hete olie mooi goudbruin, dit zal maar enkele minuten duren.
Verhit ondertussen een klont boter in een kleine bakpan. Bak hierin de ui op laag vuur tot deze glazig is geworden. Schenk het dashi mengsel erbij en laat dit indikken tot ongeveer de helft.
Klop 2 eieren los en schenk deze bij de uien. Laat het ei iets stollen op laag vuur en snijd ondertussen de tonkatsu, ofwel het gefrituurde vlees, in stukjes.
Leg de stukjes varkensvlees op het ei en laat deze nog kort opnieuw warm worden tot het ei gaar is is.
Verdeel de sushi rijst over 2 grote kommen en verdeel de helft van het ei mengsel samen met 1 varkensschnitzel per kom. Serveer direct, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-02-2024
Wat is dashi?
Dashi is Japans voor bouillon. Het kan van verschillende ingrediënten gemaakt worden, de meest voorkomende is ichiban dashi. Deze wordt gemaakt van bonito vlokken (tonijn) en kombu (zeewier).
Waarvoor kan ik dashi vervangen?
Je kunt dashi vervangen voor andere soort bouillon, zoals groentebouillon of kippenbouillon.
Wat is Katsudon?
Katsudon is een kom rijst met daarop een tonkatsu (Japanse schnitzel) met een saus van zachte uien en ei.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.