Opgeklopte miso boter is een enorme smaakmaker en wordt gemaakt met weinig ingrediënten en weinig moeite.
Miso heeft een uitgesproken smaak, je houdt ervan of juist niet. Het geeft je soepen, sauzen en stoofpotjes extra veel smaak. Deze opgeklopte miso boter geeft je geroosterde groenten, kip of gebakken champignons een zoutige umami smaak.
Een umami smaak kan het beste omschreven worden als een hartige, zoutige en sterke smaak.
Voor het maken van opgeklopte miso boter kun je verschillende soorten miso pasta gebruiken. Hoe donkerder de miso pasta van kleur is, hoe sterker deze zal smaken. Bij het gebruik van een donkere en sterkere miso pasta is het aan te raden minder te gebruiken, anders zal de boter minder lekker zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-02-2025
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat je deze mooi luchtig kunt opkloppen.
Pel de knoflookteen en voeg deze samen met 2 eetlepels miso pasta toe aan een kleine blender.
Pureer het geheel tot de knoflook zo glad mogelijk is.
Voeg 100 gram zachte roomboter toe en klop tot het geheel luchtig en glad is geworden.
Breng de miso boter op smaak met zwarte peper en serveer bijvoorbeeld bij geroosterde groenten, kip of gebakken champignons. Eet smakelijk!
Welke soorten misopasta bestaan er?
Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker deze van smaak is.
Waar wordt misopasta van gemaakt?
Miso pasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji (fermentatie starter). Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
16.67 | gram | roomboter | melk | 122.50 | 0.12 g | 0.12 g | 13.75 g | 9.00 g | 0.12 g | - | 0.83 mg | 0.02 mg | 2.17 mg | 0.33 mg | 2.50 mg | 3.33 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.20 mg | 0.17 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.33 | eetlepel | miso pasta | soja | 6.95 | 0.33 g | 0.31 g | 0.26 g | 0.06 g | 0.65 g | 0.37 g | 260.00 mg | 0.25 mg | 3.50 mg | 4.00 mg | 22.50 mg | 8.00 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | - | - | 0.02 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 1.00 µg | - | - | - |
0.17 | knoflookteen | 1.63 | 0.33 g | 0.01 g | - | - | 0.07 g | 0.02 g | 0.05 mg | 0.02 mg | 1.98 mg | 0.23 mg | 7.00 mg | 1.52 mg | - | 0.01 mg | 0.02 µg | - | 0.16 mg | - | - | - | - | - | - | 0.05 µg | - | - | - | ||
zwarte peper | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
131.08 | 0.77 g | 0.44 g | 14.02 g | 9.06 g | 0.84 g | 0.39 g | 260.88 mg | 0.29 mg | 7.65 mg | 4.57 mg | 32.00 mg | 12.85 mg | 0.02 mg | 0.09 mg | 0.02 µg | - | 0.16 mg | 0.22 mg | 0.17 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 1.05 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.