Opgeklopte miso boter
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 1Matig

Opgeklopte miso boter vegetarisch

Opgeklopte miso boter is een enorme smaakmaker en wordt gemaakt met weinig ingrediënten en weinig moeite.

10 minuten
6 personen

Miso heeft een uitgesproken smaak, je houdt ervan of juist niet. Het geeft je soepen, sauzen en stoofpotjes extra veel smaak. Deze opgeklopte miso boter geeft je geroosterde groenten, kip of gebakken champignons een zoutige umami smaak.

Een umami smaak kan het beste omschreven worden als een hartige, zoutige en sterke smaak.

Voor het maken van opgeklopte miso boter kun je verschillende soorten miso pasta gebruiken. Hoe donkerder de miso pasta van kleur is, hoe sterker deze zal smaken. Bij het gebruik van een donkere en sterkere miso pasta is het aan te raden minder te gebruiken, anders zal de boter minder lekker zijn.

Opgeklopte miso boter ingrediënten

Recept opgeklopte miso boter

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 07-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Opgeklopte miso boter maken – 10 minuten

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat je deze mooi luchtig kunt opkloppen.

Pel de knoflookteen en voeg deze samen met 2 eetlepels miso pasta toe aan een kleine blender.

Opgeklopte miso boter
Opgeklopte miso boter

Pureer het geheel tot de knoflook zo glad mogelijk is.

Voeg 100 gram zachte roomboter toe en klop tot het geheel luchtig en glad is geworden.

Breng de miso boter op smaak met zwarte peper en serveer bijvoorbeeld bij geroosterde groenten, kip of gebakken champignons. Eet smakelijk!

Tips!

Welke soorten misopasta bestaan er?

Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker deze van smaak is.

Waar wordt misopasta van gemaakt?

Miso pasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji (fermentatie starter). Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn. 

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
131.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.77 g
0.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.02 g
9.06 g
Eiwitten
0.84 g
Vezels
0.39 g
Natrium
260.88 mg
Mineralen
Ijzer
0.29 mg
Calcium
7.65 mg
Magnesium
4.57 mg
Kalium
4.57 mg
Fosfor
12.85 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.09 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.16 mg
Vitamine D
0.22 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
1.05 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Opgeklopte miso boter"
Loes zegt op 05-10-2024
Heerlijk. Ik had het op doormidden gesneden geroosterde aubergine gedaan. Smolt er lekker over . Wat Dukkah erover was erg lekker. LoesBedankt
Véronique zegt op 05-10-2024
Dankjewel voor je leuke bericht, Loes! Heerlijke combinatie met aubergine, krijg er spontaan zelf weer zin in. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.