Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

(25)

Tonkatsu is 1 van de meest populaire Japanse recepten in het Westen. Het is een met Japans broodkruim gepaneerde schnitzel en wordt geserveerd met tonkatsu saus en groene kool. Laat een reactie achter

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Vlees recepten
Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 varkenslapjes
  • 2 eieren
  • ½e Chinese kool
  • 100 gram panko (Japanse broodkruimels)
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Zonnebloemolie
  • Tonkatsu saus
Tonkatsu (Japanse Schnitzel) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan in om te frituren
  • Garde
  • Keukenpapier
  • 2 diepe borden

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Vlees recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tonkatsu-japanse-schnitzel


Voorbereiding – 15 minuten

Dep de varkenslapjes droog met wat keukenpapier. Maak kleine sneetjes in het varkensvlees, vooral rond de vetranden. Dit voorkomt dat het vlees zal opkrullen tijdens het frituren. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg een aantal eetlepels bloem toe aan 1 van de diepe borden. Bedek de varkenslapjes helemaal met de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Gooi de bloem weg en vul het bord met panko, dit zijn Japanse broodkruimels.

Tik 2 eieren los met behulp van een garde in het 2e bord. Dip de varkenslapjes in het ei aan beide kanten. Leg deze vervolgens op de panko, bedek zo goed mogelijk aan alle kanten. Druk eventueel wat aan.

Herhaal deze stappen voor de resterende 3 varkenslapjes. Vul dan een diepe pan met een laag neutrale olie zoals zonnebloemolie en verwarm deze alvast.

Was de Chinese kool en snijd deze in parten. Gebruik ongeveer een kwart van de kool per bord. Snijd de kool in zo fijn mogelijke dunne reepjes.

Tonkatsu (Japanse Schnitzel)
Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Tonkatsu afmaken – 10 minuten

Zodra de olie heet genoeg is voeg je voorzichtig de gepaneerde varkenslapjes toe. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door een stukje keukenpapier in de olie te dippen. Zie je kleine bubbels verschijnen? Dan is de olie op temperatuur.

Frituur 2 varkenslapjes tegelijkertijd. draai zo nu en dan om totdat deze een mooie goudbruine kleur gekregen hebben. Bak nu ook de resterende varkenslapjes.

Snijd de tonkatsu in niet al te dikke reepjes met behulp van het koksmes. Het idee is dat je elk stukje met eetstokjes vast moet kunnen pakken. Serveer met de (rauwe) Chinese kool en (zelfgemaakte) tonkatsu saus. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.