Zalm teriyaki met noedels

(26)

Deze zalm teriyaki met noedels en groenten is een ideale doordeweekse maaltijd. Een heerlijke teriyaki saus, verse groenten en zalm uit de oven.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zalm teriyaki met noedels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena

Ingrediënten noedels

  • 250 gram Chow mein noedels
  • 3 wortelen
  • kleine broccoli
  • 1 prei
  • halve rode ui
  • ¼e savooiekool
  • zwarte en witte sesamzaadjes
Zalm teriyaki met noedels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • oven
  • ovenschaal
  • fijne rasp
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • gietijzeren wok
  • schuimspaan

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-teriyaki-met-noedels


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de wortel en snijd deze in niet te dikke plakjes. Was de prei goed en snijd deze in ringen. Verdeel de broccoli in niet te grote roosjes.

Was de savooiekool en snijd deze in kleinere stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Zet alle groenten opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.

Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.

Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de noedels al dente.

Zalm teriyaki
Zalm teriyaki

De zalm teriyaki met noedels afmaken – 15 minuten

Bedek de bovenkant van de zalmfilets met een laagje teriyaki saus en houd de rest apart voor de noedels. Leg de zalm in een ovenschaal en bak deze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje zonnebloemolie toe zodra de wok begint te roken. Bak hierin de rode ui, prei, broccoli, savooiekool en wortel enkele minuten. Schep de groenten regelmatig om. 

Giet de noedels af en roer deze door de groenten zodra deze beetgaar zijn. Roer de teriyaki saus erdoor, als de groenten nog niet helemaal gaar zijn kun je een klein scheutje water toevoegen en dit vervolgens laten verdampen.

Serveer de noedels met groenten met de zalm teriyaki. Maak af met zwarte en witte sesamzaadjes, eet smakelijk!

Zalm teriyaki met noedels: veelgestelde vragen

Welke sojasaus voor teriyaki saus?

Je kunt het beste een lichte sojasaus gebruiken die niet te zout is.

Welke noedels bij zalm teriyaki?

Je kunt in principe alle soorten noedels gebruiken die je wilt, ik gebruikte Chow Mein noedels maar andere dunne noedels kunnen ook.

Wat vind jij van dit recept?
26 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gestoofde prei

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.