Deze zalm teriyaki met noedels en groenten is een ideale doordeweekse maaltijd. Een heerlijke teriyaki saus, verse groenten en zalm uit de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-11-2024
Schil de wortel en snijd deze in niet te dikke plakjes. Was de prei goed en snijd deze in ringen. Verdeel de broccoli in niet te grote roosjes.
Was de savooiekool en snijd deze in kleinere stukjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Zet alle groenten opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.
Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.
Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de noedels al dente.
Bedek de bovenkant van de zalmfilets met een laagje teriyaki saus en houd de rest apart voor de noedels. Leg de zalm in een ovenschaal en bak deze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje zonnebloemolie toe zodra de wok begint te roken. Bak hierin de rode ui, prei, broccoli, savooiekool en wortel enkele minuten. Schep de groenten regelmatig om.
Giet de noedels af en roer deze door de groenten zodra deze beetgaar zijn. Roer de teriyaki saus erdoor, als de groenten nog niet helemaal gaar zijn kun je een klein scheutje water toevoegen en dit vervolgens laten verdampen.
Serveer de noedels met groenten met de zalm teriyaki. Maak af met zwarte en witte sesamzaadjes, eet smakelijk!
Welke sojasaus voor teriyaki saus?
Je kunt het beste een lichte sojasaus gebruiken die niet te zout is.
Welke noedels bij zalm teriyaki?
Je kunt in principe alle soorten noedels gebruiken die je wilt, ik gebruikte Chow Mein noedels maar andere dunne noedels kunnen ook.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.