Risolles
😍 23Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risolles

Zelf risolles maken is makkelijker dan je misschien zult denken. Dunne flensjes met een heerlijke en makkelijke vulling worden gepaneerd en daarna gefrituurd, de perfecte Indonesische snack!

1 uur 30 minuten
10 personen
Risolles ingrediënten
Recept risolles

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

De vulling maken – 30 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in kleine blokjes, zorg ervoor dat ze niet te groot zijn anders zal het dichtvouwen lastiger gaan.

Was de prei en snijd deze in dunne halve ringen. Was het selderijblad en snijd dit vrij fijn. 

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is.

Voeg de wortel, prei en erwtjes toe en bak nog ongeveer 10 minuten. Roer regelmatig en breng op smaak met selderij, peper en zout.

Maak een papje van een eetlepel maizena en een eetlepel water en bindt hiermee de vulling een beetje. Laat de vulling vervolgens volledig afkoelen.

Flensjes maken – 30 minuten

Meng bloem samen met twee eieren, 2 theelepels zout en 800 ml water. Meng goed met een garde tot een glad beslag.

Verhit een beetje boter in een middelgrote bakpan en voeg een lepel beslag toe aan de pan. Draai cirkels met de lepel van binnen naar buiten om het deeg te verdelen. Zodra het beslag aan de bovenkant droog is geworden, draai je het flensje om. Bak nog kort aan de andere kant, de flensjes hoeven niet bruin te worden. 

Verplaats het flensje naar een groot bord en herhaal voor het resterende beslag. Leg de flensjes op elkaar en laat ze volledig afkoelen.

De risolles afmaken – 30 minuten

Maak opnieuw een papje van een eetlepel maizena en een eetlepel water en zet opzij. Leg een flensje voor je op het aanrecht. Leg een flinke lepel vulling aan de onderkant en vouw de zijkanten over de vulling heen. Rol dan de onderkant over de vulling heen en plak dicht met het maizena papje.

Risolles maken - stap 1
Risolles maken - stap 1
Risolles maken - stap 2
Risolles maken - stap 2
Risolles maken - stap 3
Risolles maken - stap 3

Het is belangrijk dat de risolles goed dicht zijn, anders zal de vulling er tijdens het frituren uit lopen. Herhaal voor de resterende vulling en flensjes. Je kunt hier ongeveer 20 risolles mee maken.

Risolles maken - stap 4
Risolles maken - stap 4

Zet drie borden of kommetjes klaar; eentje met een laag bloem, de tweede met 2 losgeklopte eieren en een derde met een laag paneermeel.

Haal de risolles eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg er telkens voor dat ze volledig bedekt zijn.

Risolles maken - stap 5
Risolles maken - stap 5

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem. Frituur de gepaneerde risolles tot deze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 4 tot 5 minuten duren.

Frituur niet teveel risolles tegelijk, anders zullen ze minder mooi worden. 

Risolles
Risolles

Laat de risolles uitlekken op keukenpapier om overtillige olie op te vangen. Herhaal voor de resterende risolles en serveer direct met bijvoorbeeld chilisaus. Eet smakelijk!

Tips!

Wanneer worden risolles gegeten?

Risolles zijn vaak een onderdeel van een rijsttafel, maar ze worden ook vaak als snack gegeten.

Kan ik risolles invriezen?

Je kunt de risolles makkelijk invriezen, doe dit dan direct na het paneren. Plaats de ongebakken risolles op een bord met bakpapier en zet in de vriezer. 

Zodra ze bevroren zijn kun je ze van het bord afhalen en in een hersluitbare zak doen. Op deze manier kun je ze los uit de vriezer halen, zonder dat ze allemaal aan elkaar vast zitten.

Kunnen de risolles in de oven?

Je kunt de risolles eventueel bakken in de oven, maar voor echte risolles behoren ze gefrituurd te worden.

Kan ik risolles opnieuw opwarmen?

Je kunt de risolles opnieuw opwarmen in de oven, airfryer of eventueel in de magnetron.

Kan ik ook risolles maken met loempiavellen?

Voor echte risolles gebruik je flensjes/pannenkoekjes, maar je kunt eventueel ook loempiavellen gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
360.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.05 g
2.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.09 g
4.69 g
Eiwitten
19.63 g
Vezels
3.38 g
Natrium
749.94 mg
Mineralen
Ijzer
1.55 mg
Calcium
47.77 mg
Magnesium
34.15 mg
Kalium
34.15 mg
Fosfor
213.4 mg
Koper
0.18 mg
Zink
3.37 mg
Jodium
8.64 µg
Selenium
7.38 µg
Vitamines
Vitamine C
18.01 mg
Vitamine D
0.43 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
43.15 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
1.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risolles"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.