Deze pangsit goreng zijn dé ideale snack. Gemaakt met een makkelijke vulling van gehakt en heerlijk knapperig gebakken in hete olie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bosui fijn en meng het gehakt samen met de knoflook, bosui en een snuf zout.
Meng een eetlepel bloem samen met ongeveer 3 eetlepels water. Plaats een lepel van het gehakt in het midden van een wonton vel en maak 2 randen nat met het bloemmengsel.
Vouw het wontonvel tot een driehoek, zorg ervoor dat er geen lucht in zit en druk de randen goed aan.
Gebruik eventueel nog een beetje extra van het bloemmengsel zodat de wontonvellen beter plakken. Vouw deze van buiten naar binnen zodat er plooien ontstaan en druk deze goed aan.
Herhaal voor de resterende wonton vellen en vulling. Een alternatieve manier om de pangsit goreng te vouwen is door de punten van de driehoek naar elkaar toe te vouwen en dit vast te plakken.
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Frituur de pangsit enkele minuten tot deze mooi goudbruin en knapperig zijn geworden.
Frituur niet teveel pangsit tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken en minder mooi bakken. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer bijvoorbeeld met chilisaus, geniet ervan!
Welke vellen voor pangsit goreng?
Je kunt voor pangsit goreng verschillende soorten wonton vellen gebruiken. Er bestaan ook speciale pangsit vellen. Deze vellen zijn te koop bij de toko, maar let erop dat de wonton vellen geschikt zijn om te frituren.
Waar komt pangsit goreng vandaan?
Pangsit goreng komt uit Indonesië, goreng betekent namelijk gebakken. De Chinese variant van deze wontons wordt gestoomd i.p.v. gebakken in hete olie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.