Deze pangsit goreng zijn dé ideale snack. Gemaakt met een makkelijke vulling van gehakt en heerlijk knapperig gebakken in hete olie.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pangsit-goreng
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bosui fijn en meng het gehakt samen met de knoflook, bosui en een snuf zout.
Meng een eetlepel bloem samen met ongeveer 3 eetlepels water. Plaats een lepel van het gehakt in het midden van een wonton vel en maak 2 randen nat met het bloemmengsel.
Vouw het wontonvel tot een driehoek, zorg ervoor dat er geen lucht in zit en druk de randen goed aan.
Gebruik eventueel nog een beetje extra van het bloemmengsel zodat de wontonvellen beter plakken. Vouw deze van buiten naar binnen zodat er plooien ontstaan en druk deze goed aan.
Herhaal voor de resterende wonton vellen en vulling. Een alternatieve manier om de pangsit goreng te vouwen is door de punten van de driehoek naar elkaar toe te vouwen en dit vast te plakken.
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Frituur de pangsit enkele minuten tot deze mooi goudbruin en knapperig zijn geworden.
Frituur niet teveel pangsit tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken en minder mooi bakken. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer bijvoorbeeld met chilisaus, geniet ervan!
Welke vellen voor pangsit goreng?
Je kunt voor pangsit goreng verschillende soorten wonton vellen gebruiken. Er bestaan ook speciale pangsit vellen. Deze vellen zijn te koop bij de toko, maar let erop dat de wonton vellen geschikt zijn om te frituren.
Waar komt pangsit goreng vandaan?
Pangsit goreng komt uit Indonesië, goreng betekent namelijk gebakken. De Chinese variant van deze wontons wordt gestoomd i.p.v. gebakken in hete olie.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.