Vegetarische bami

(8)

Een vegetarische bami is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten en extra lekker met een gebakken eitje en satésaus. Het lekkerste uit de wok voor een authentieke smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische bami

Ingrediënten


  • 450 gram eiernoedels of mie nestjes
  • 2 wortels
  • 3 kleine paprika's
  • 1 prei
  • handvol sperziebonen
  • 4 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember wortel
  • 1 rood pepertje
  • zout naar smaak
  • scheutje zoete ketjap
  • scheut zonnebloemolie

Om erbij te serveren


Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • wok
  • schuimspaan
  • optioneel: fijne rasp

Vegetarische bami Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-bami


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de eiernoedels of mienestjes beetgaar. Giet deze af zodra deze beetgaar is en besprenkel met een beetje olie om plakken te voorkomen.

Schil ondertussen de wortelen en snijd deze in kleine stukjes. Was de prei goed en snijd deze in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes.

Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze eventueel door de helft.

Pel de knoflooktenen en schil de verse gember. Rasp of snijd de gember en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd deze fijn.

Vegetarische bami
Vegetarische bami

Vegetarische bami afmaken – 20 minuten

Verhit een wok op hoog vuur tot deze goed heet is, de wok zal dan flink gaan roken. Verhit een scheut olie in de wok en bak de wortel en sperziebonen ongeveer 2 minuten.

Voeg dan de prei en paprika toe en bak nog 3 minuten langer. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak het geheel tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg de mienestjes toe en roer goed. Breng op smaak met zout en een scheut ketjap. Serveer met satésaus, een gebakken eitje, atjar tjampoer, kroepoek en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Vegetarische bami: Veel gestelde vragen

Kan ik de rode peper vervangen?

Je kunt behalve een verse rode peper ook sambal of rode peper pasta gebruiken.

Welke groenten voor een vegetarische bami?

Voor een vegetarische bami kun je verschillende soorten groenten gebruiken, zoals wortel, prei, paprika, bleekselderij, groene kool, paksoi en/of sperziebonen.

0 reacties op Vegetarische bami

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.