Een vegetarische bami is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten en extra lekker met een gebakken eitje en satésaus. Het lekkerste uit de wok voor een authentieke smaak.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-bami
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de eiernoedels of mienestjes beetgaar. Giet deze af zodra deze beetgaar is en besprenkel met een beetje olie om plakken te voorkomen.
Schil ondertussen de wortelen en snijd deze in kleine stukjes. Was de prei goed en snijd deze in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes.
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze eventueel door de helft.
Pel de knoflooktenen en schil de verse gember. Rasp of snijd de gember en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd deze fijn.
Verhit een wok op hoog vuur tot deze goed heet is, de wok zal dan flink gaan roken. Verhit een scheut olie in de wok en bak de wortel en sperziebonen ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de prei en paprika toe en bak nog 3 minuten langer. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak het geheel tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de mienestjes toe en roer goed. Breng op smaak met zout en een scheut ketjap. Serveer met satésaus, een gebakken eitje, atjar tjampoer, kroepoek en gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de rode peper vervangen?
Je kunt behalve een verse rode peper ook sambal of rode peper pasta gebruiken.
Welke groenten voor een vegetarische bami?
Voor een vegetarische bami kun je verschillende soorten groenten gebruiken, zoals wortel, prei, paprika, bleekselderij, groene kool, paksoi en/of sperziebonen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.