Heerlijke zelfgemaakte vegetarische loempia's die in een handomdraai klaar zijn. Deze mini loempia's zijn super krokant met prei, wortel en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-01-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de prei en snijd deze fijn, zorg ervoor dat deze echt fijn is anders zul je de loempia lastig kunnen vouwen.
Schil de wortel en snijd deze ook fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en bak hier de prei en wortel enkele minuten in tot ze zacht zijn geworden.
Leg ondertussen de glasnoedels in een kom in heet water en laat deze 5 minuten staan. Giet de glasnoedels af en spoel deze af om plakken te voorkomen.
Snijd de glasnoedels fijner, zodat je geen lange slierten in de loempia krijgt. Roer de glasnoedels door de prei en wortel en breng op smaak met, peper, zout, 3 theelepeltjes gemberpuree, 3 theelepeltjes knoflookpuree, anderhalve theelepel sambal en een scheutje sojasaus.
Laat de vulling volledig afkoelen.
Vul een klein kommetje met water, hier kun je de randjes mee nat maken.
Leg een loempiavel met de punt naar je toe op het aanrecht. Plaats een beetje vulling in het midden en maak de randjes een beetje nat met water.
Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol de loempia dan naar boven dicht. Plak deze dicht met een beetje extra water en herhaal voor de resterende loempiavellen en vulling. Leg ondertussen de rest van de loempia's op een groot bord of schaal, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken want dan kunnen ze gaan plakken.
Verhit een flinke laag olie, zoals zonnebloemolie, in een pan met dikke bodem tot deze 180 graden Celsius is.
Bij een te lage temperatuur zullen de loempia's zich volzuigen met olie.
Je kunt de loempia's direct frituren, of je kunt ze eerst invriezen.
Frituur niet teveel loempia's tegelijk, de olie koelt dan te snel af en ze gaan aan elkaar plakken.
Bak de loempia's goudbruin binnen enkele minuten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met chilisaus, eet smakelijk!
Kan ik loempia's invriezen?
Je kunt loempia's invriezen, plaats ze dan los van elkaar op een bord of schaal bekleed met huishoudfolie of bakpapier. Zodra ze iets bevroren zijn kun je ze makkelijk van het bord afhalen en in een hersluitbare zak doen.
Zo kun je de loempia's los van elkaar uit de vriezer halen.
Kun je loempia's opnieuw opwarmen?
Je kunt gefrituurde loempia's opnieuw opwarmen in de oven of airfryer. Leg de loempia's los van elkaar in een ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de loempia's ongeveer 10 minuten in een oven van 180 graden Celsius.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.