Vegetarische loempia's

(8)

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische loempia's die in een handomdraai klaar zijn. Deze mini loempia's zijn super krokant met prei, wortel en meer.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch
Vegetarische loempia's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 kleine loempiavellen
  • 250 gram prei
  • 300 gram wortel
  • 3 theelepels gemberpuree
  • 3 theelepels knoflookpuree
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • glasnoedels
  • sojasaus naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje zonnebloemolie
Vegetarische loempia's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote kom
  • klein kommetje
  • groot bord of schaal met bakpapier of huishoudfolie
  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • bord met keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-loempias


De vullling maken – 30 minuten + wachttijd

Was de prei en snijd deze fijn, zorg ervoor dat deze echt fijn is anders zul je de loempia lastig kunnen vouwen.

Schil de wortel en snijd deze ook fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en bak hier de prei en wortel enkele minuten in tot ze zacht zijn geworden.

Leg ondertussen de glasnoedels in een kom in heet water en laat deze 5 minuten staan. Giet de glasnoedels af en spoel deze af om plakken te voorkomen.

Snijd de glasnoedels fijner, zodat je geen lange slierten in de loempia krijgt. Roer de glasnoedels door de prei en wortel en breng op smaak met, peper, zout, 3 theelepeltjes gemberpuree, 3 theelepeltjes knoflookpuree, anderhalve theelepel sambal en een scheutje sojasaus.

Laat de vulling volledig afkoelen.

De vegetarische loempia's rollen – 30 minuten

Vul een klein kommetje met water, hier kun je de randjes mee nat maken.

Leg een loempiavel met de punt naar je toe op het aanrecht. Plaats een beetje vulling in het midden en maak de randjes een beetje nat met water. 

Vegetarische loempia's vouwen - stap 1
Vegetarische loempia's vouwen - stap 1
Vegetarische loempia's vouwen - stap 2
Vegetarische loempia's vouwen - stap 2
Vegetarische loempia's vouwen - stap 3
Vegetarische loempia's vouwen - stap 3

Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol de loempia dan naar boven dicht. Plak deze dicht met een beetje extra water en herhaal voor de resterende loempiavellen en vulling. Leg ondertussen de rest van de loempia's op een groot bord of schaal, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken want dan kunnen ze gaan plakken.

Vegetarische loempia's vouwen - stap 4
Vegetarische loempia's vouwen - stap 4

De vegetarische loempia's bakken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie, zoals zonnebloemolie, in een pan met dikke bodem tot deze 180 graden Celsius is.

Bij een te lage temperatuur zullen de loempia's zich volzuigen met olie. 

Je kunt de loempia's direct frituren, of je kunt ze eerst invriezen.

Vegetarische loempia's
Vegetarische loempia's

Frituur niet teveel loempia's tegelijk, de olie koelt dan te snel af en ze gaan aan elkaar plakken.

Bak de loempia's goudbruin binnen enkele minuten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met chilisaus, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Vegetarische loempia's: Veel gestelde vragen

Kan ik loempia's invriezen?

Je kunt loempia's invriezen, plaats ze dan los van elkaar op een bord of schaal bekleed met huishoudfolie of bakpapier. Zodra ze iets bevroren zijn kun je ze makkelijk van het bord afhalen en in een hersluitbare zak doen.

Zo kun je de loempia's los van elkaar uit de vriezer halen.

Kun je loempia's opnieuw opwarmen?

Je kunt gefrituurde loempia's opnieuw opwarmen in de oven of airfryer. Leg de loempia's los van elkaar in een ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de loempia's ongeveer 10 minuten in een oven van 180 graden Celsius.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.