Een strammer max is een Duitse uitsmijter waar je zelf mee kunt variëren. Met ham, kaas en een spiegelei op verwarmd brood.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/strammer-max
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 2 dikke plakken van het brood (liefst een groot brood) af, of gebruik sneetjes brood.
Besmeer de sneetjes brood met roomboter (laat eventueel eerst op kamertemperatuur komen).
Spoel de tomaat af onder koud stromend water en snijd deze in plakjes. Halveer 3 - 4 augurken over de lengte heen.
Beleg de 2 sneetjes brood met een flinke plak gekookte ham en een plak jonge kaas. Leg de broodjes op een ovenplaat en verwarm deze even in de oven, totdat de kaas gaat smelten.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en tik 2 eitjes open. Bak de spiegeleitjes gaar en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven en leg daar de augurkjes, plakjes tomaat en de spiegeleieren op. Garneer eventueel met wat gedroogde of verse bieslook.
Je kunt er eventueel nog een knapperige salade bij serveren. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-09-2023
Waar komt de strammer max vandaan?
Van oorsprong komt deze Duitse uitsmijter uit de regio Berlijn in Duitsland.
Wat voor soort ham is het beste?
Behalve gekookte ham kun je ook kiezen voor gedroogde ham zoals Schwarzwalderham of prosciutto. Je kunt ook zelf verschillende ingrediënten vervangen of toevoegen bij dit lekkere gerecht.
Waar komt de naam strammer max vandaan?
Onze Oosterburen gebruiken “max” voor het mannelijk geslachtsdeel. “Strammer” is een woord dat op het Nederlandse woord “stijf” of “stram” lijkt. Het verwijst dus naar een eventueel potentieverhogend effect die eieren zouden hebben.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.