Ohmydish.nl


Strammer max

(13)

Een strammer max is een Duitse uitsmijter waar je zelf mee kunt variëren. Met ham, kaas en een spiegelei op verwarmd brood.

15 minuten 2 personen Lunch 585 calorieën p.p.
Strammer max

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 2 plakken ham
  • 2 plakken jonge kaas
  • Vers brood
  • Augurkjes
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Bieslook
  • Peper en zout
Strammer max ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Ovenplaat met bakpapier erop
  • Koekenpan
  • Broodmes
  • Spatel
  • Snijplank
  • Koksmes

Bereiden


15 minuten 2 personen Lunch 585 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/strammer-max


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 2 dikke plakken van het brood (liefst een groot brood) af, of gebruik sneetjes brood.

Besmeer de sneetjes brood met roomboter (laat eventueel eerst op kamertemperatuur komen).

Spoel de tomaat af onder koud stromend water en snijd deze in plakjes. Halveer 3 - 4 augurken over de lengte heen.

Strammer max
Strammer max

De strammer max afmaken – 10 minuten

Beleg de 2 sneetjes brood met een flinke plak gekookte ham en een plak jonge kaas. Leg de broodjes op een ovenplaat en verwarm deze even in de oven, totdat de kaas gaat smelten.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en tik 2 eitjes open. Bak de spiegeleitjes gaar en breng op smaak met een snufje peper en zout.

Haal de broodjes uit de oven en leg daar de augurkjes, plakjes tomaat en de spiegeleieren op. Garneer eventueel met wat gedroogde of verse bieslook.

Je kunt er eventueel nog een knapperige salade bij serveren. Geniet ervan!

Strammer max: veelgestelde vragen

Waar komt de strammer max vandaan?

Van oorsprong komt deze Duitse uitsmijter uit de regio Berlijn in Duitsland.

Wat voor soort ham is het beste?

Behalve gekookte ham kun je ook kiezen voor gedroogde ham zoals Schwarzwalderham of prosciutto. Je kunt ook zelf verschillende ingrediënten vervangen of toevoegen bij dit lekkere gerecht.

Waar komt de naam strammer max vandaan?

Onze Oosterburen gebruiken “max” voor het mannelijk geslachtsdeel. “Strammer” is een woord dat op het Nederlandse woord “stijf” of “stram” lijkt. Het verwijst dus naar een eventueel potentieverhogend effect die eieren zouden hebben.

Wat vind jij van dit recept?
13 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Blauwe bessentaart
Volgend recept →
Varkensrollade uit de oven

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.