Strammer max
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Strammer max

Een strammer max is een Duitse uitsmijter waar je zelf mee kunt variëren. Met ham, kaas en een spiegelei op verwarmd brood.

15 minuten
2 personen
Strammer max ingrediënten
Recept strammer max

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 2 dikke plakken van het brood (liefst een groot brood) af, of gebruik sneetjes brood.

Besmeer de sneetjes brood met roomboter (laat eventueel eerst op kamertemperatuur komen).

Spoel de tomaat af onder koud stromend water en snijd deze in plakjes. Halveer 3 - 4 augurken over de lengte heen.

Strammer max
Strammer max

De strammer max afmaken – 10 minuten

Beleg de 2 sneetjes brood met een flinke plak gekookte ham en een plak jonge kaas. Leg de broodjes op een ovenplaat en verwarm deze even in de oven, totdat de kaas gaat smelten.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en tik 2 eitjes open. Bak de spiegeleitjes gaar en breng op smaak met een snufje peper en zout.

Haal de broodjes uit de oven en leg daar de augurkjes, plakjes tomaat en de spiegeleieren op. Garneer eventueel met wat gedroogde of verse bieslook.

Je kunt er eventueel nog een knapperige salade bij serveren. Geniet ervan!

Tips!

Waar komt de strammer max vandaan?

Van oorsprong komt deze Duitse uitsmijter uit de regio Berlijn in Duitsland.

Wat voor soort ham is het beste?

Behalve gekookte ham kun je ook kiezen voor gedroogde ham zoals Schwarzwalderham of prosciutto. Je kunt ook zelf verschillende ingrediënten vervangen of toevoegen bij dit lekkere gerecht.

Waar komt de naam strammer max vandaan?

Onze Oosterburen gebruiken “max” voor het mannelijk geslachtsdeel. “Strammer” is een woord dat op het Nederlandse woord “stijf” of “stram” lijkt. Het verwijst dus naar een eventueel potentieverhogend effect die eieren zouden hebben.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
411.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.67 g
3.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.72 g
11.43 g
Eiwitten
22.33 g
Vezels
2.33 g
Natrium
1290.62 mg
Mineralen
Ijzer
2.51 mg
Calcium
314.39 mg
Magnesium
35.84 mg
Kalium
35.84 mg
Fosfor
413.08 mg
Koper
0.43 mg
Zink
2.8 mg
Jodium
22.03 µg
Selenium
18.46 µg
Vitamines
Vitamine C
16.72 mg
Vitamine D
1.38 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
2.06 µg
Foliumzuur
52.58 µg
Vitamine E
1.13 mg
Vitamine K
10.57 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Strammer max"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.