Griekse orzo in tomatensaus

(58)

Deze Griekse orzo in tomatensaus is een lekker en apart gerecht dat tussen rijst en pasta in zit. Met simpele ingrediënten en bereidingswijze. Laat een reactie achter

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten Calorieën 416 calorieën p.p.
Griekse orzo in tomatensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram orzo
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 wortels
  • 500 ml passata
  • 3 - 4 takjes verse peterselie
  • 2 - 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Griekse orzo in tomatensaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Diepe pan
  • Harde siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten Calorieën 416 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-orzo-in-tomatensaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.  Bereid in de tussentijd 500 ml kippenbouillon voor.

Schil de 2 wortels met een dunschiller en snijd deze in hele kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes wortel, des te korter de garingstijd.

Griekse orzo in tomatensaus
Griekse orzo in tomatensaus

De Griekse orzo in tomatensaus afmaken – 20 minuten

Verhit tussen de 2 en 3 eetlepels olijfolie in een diepe pan. Voeg de in fijngesneden sjalot toe samen met de wortel. Bak totdat het sjalotje glazig geworden is en de wortel wat zachter geworden is.

Voeg nu de knoflook toe en bak een aantal minuten mee, tot glazig. Voeg nu 300 gram orzo toe, zonder bouillon of vocht. Bak deze (net zoals een risotto) een aantal minuten mee.

Voeg nu 500 ml kippenbouillon toe en 500 ml passata. Roer alles goed door en voeg 1 theelepel gedroogde oregano en 1 theelepel zout toe. Roer alles goed door en laat zachtjes pruttelen.

Blijf roeren zodat de orzo niet aan de onderkant van de pan plakt. Gebruik hiervoor een harde siliconen spatel. Voeg na 15 minuten een eetlepel kristalsuiker toe, blijf roeren totdat de orzo ingedikt is.

Garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
58 stemmen

Griekse orzo in tomatensaus: Veel gestelde vragen

Wat is orzo?

Orzo lijkt op risotto (een rijst soort) maar ook pasta. Dit komt doordat Orzo een pasta soort is, het heeft een lekkere bite en een beetje een nootachtige smaak als je deze roostert in een pan.

Je bereid deze pastasoort op een vergelijkbare manier als risotto, door deze eerst te bakken en daarna vocht toe te voegen.

Het grote verschil zit het hem in dat je bij orzo niet geleidelijk aan vocht hoeft toe te voegen, je kunt alles in 1 keer toevoegen. Het is een iets zoetere soort pasta.

Is deze Griekse orzo vegetarisch?

Nee, aangezien er gebruik gemaakt wordt van kippenbouillon. Je kunt deze wel simpelweg vervangen door groentebouillon.

Je zult dan wel meer smaak moeten toevoegen door middel van bijvoorbeeld vegetarische kippenbouillon of door deze op smaak te brengen met versgemalen peper.

Waar koop je orzo?

In de meeste supermarkten kun je deze voor maar een paar euro per verpakking kopen. Kijk bij de pasta (of risotto) afdeling en je hebt kans orzo tegen te komen.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.