Zoete aardappelpuree

(24)

Een simpele zoete aardappelpuree is een heerlijk en makkelijk bijgerecht dat snel klaar is. Extra lekker met verse kruiden en gebakken sjalotjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 249 calorieën p.p.
Zoete aardappelpuree

Ingrediënten


  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 3 sjalotjes
  • kleine handvol verse salie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • aardappelstamper
  • kleine bakpan
  • houten lepel

Zoete aardappelpuree Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 249 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelpuree


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Dit hoeft niet heel precies, maar zorg er wel voor dat ze ongeveer even groot zijn zodat ze tegelijk gaar zullen worden.

Vul een middelgrote pan met water, de bouillonblokjes en de stukken zoete aardappel en breng dit aan de kook. 

Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne (halve) ringen. Was de salie en snijd een kleine handvol salie fijn.

Zoete aardappelpuree
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree afmaken – 30 minuten

Zet het vuur laag zodra het water kookt en kook de zoete aardappel tot deze zacht is geworden. Dit zal ongeveer een kwartier duren, maar de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel stukken.

Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan en fruit hierin de sjalotjes enkele minuten tot ze zacht zijn geworden.

Giet de zoete aardappel af en stamp deze fijn met een aardappelstamper. Roer de gebakken sjalotjes samen met de fijngesneden salie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met de rest van de verse salie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Zoete aardappelpuree: Veel gestelde vragen

Is zoete aardappelpuree gezond?

De zoete aardappel, ofwel bataat, zit vol met fosfor, koper, selenium, zink, jodium, B-vitaminen en vitamine E.

Daarbij bevatten zoete aardappels minder snelle koolhydraten en meer vezels dan de gewone pieper. Snelle koolhydraten zijn zetmeel en suikers en bij elkaar opgeteld bevat de zoete aardappel minder van deze koolhydraten dan de witte aardappel. Daarentegen bevat de zoete aardappel ruim 1,5 keer zoveel voedingsvezels in vergelijking met de gewone pieper. 

Kun je zoete aardappelpuree invriezen?

Je kunt zoete aardappelpuree invriezen, je kunt deze dan weer makkelijk opwarmen in een pan. Laat deze dan eerst ontdooien en roer er dan wel een scheutje melk doorheen zodat deze weer opnieuw smeuïg zal zijn.

Kun je zoete aardappelpuree van te voren maken?

Puree kun je van te voren maken, je kunt deze dan weer makkelijk opwarmen in een pan. Roer er dan wel een scheutje melk doorheen zodat deze weer opnieuw smeuïg zal zijn.

0 reacties op Zoete aardappelpuree

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.