Ohmydish.nl


Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus

Deze makkelijk te maken wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus is perfect als doordeweekse maaltijd. Met verse groenten, kruiden en Japanse noedels.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • 1 blik baby maïs (400 gram)
  • 4 wortels
  • ½ komkommer
  • 1 cm verse gember
  • 1 ui of 2 kleine uitjes
  • 1 verse kurkuma wortel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gram sperziebonen
  • (Japanse) noedels
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie
Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Eetlepel
  • Grote pan
  • Wok
  • Vergiet
  • Handschoenen

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wokschotel-met-kip-in-kurkuma-kokossaus


Voorbereiding – 15 minuten

Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Schil de wortelen met behulp van een dunschiller en snijd ook in dunne plakjes.

Schil 1 cm verse gember met behulp van een eetlepel en snijd of rasp in zo fijn mogelijke stukjes. Laat het blikje baby maïs uitlekken.

Herhaal deze stap voor de verse kurkuma. Aangezien verse kurkuma erg kan vlekken, is het aangeraden om gebruik te maken van keuken handschoenen.

Schil het uitje en snipper deze zo fijn mogelijk. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de 3 kipfilets en snijd deze in stukjes.

Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus
Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus

De wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus afmaken – 25 minuten

Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook. Kook de Japanse noedels aan de hand van de verpakking. Bereid in de tussentijd de kurkuma-kokossaus.

Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Fruit hierin de gesnipperde ui even aan en voeg daarna de blokjes kip toe. Bak de kip bijna gaar en voeg dan de wortel, sperziebonen en komkommer toe.

Bak een aantal minuten lang, voeg dan de kokosmelk toe samen met een theelepel chilipoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 eetlepel komijnzaad. Voeg nu ook de verse gember en kurkuma toe.

Meng alles goed door elkaar heen en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten lang op laag vuur doorgaren.

Giet de Japanse noedels af zodra deze beetgaar zijn. Serveer de wokschotel met kip met de kurkuma-kokossaus samen met de noedels. Eet smakelijk!

Wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus: veelgestelde vragen

Kan ik de Japanse noedels ook vervangen?

Deze wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld gekookte witte rijst of met couscous.

Kan ik ook gedroogde kruiden gebruiken?

Dat kan zeker, het allerlekkerste is om gebruik te maken van verse kruiden. Mocht je geen verse kruiden hebben dan kun je altijd nog voor de gedroogde variant gaan.

Kan ik de kip vervangen?

Behalve kip kun je ook gaan voor een vegetarische variant met tofu of gebruik witte vis zoals kabeljauw.

Aangeraden producten (8)

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Citroen risotto met kip

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.