Deze makkelijk te maken wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus is perfect als doordeweekse maaltijd. Met verse groenten, kruiden en Japanse noedels.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 14-10-2024
Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Schil de wortelen met behulp van een dunschiller en snijd ook in dunne plakjes.
Schil 1 cm verse gember met behulp van een eetlepel en snijd of rasp in zo fijn mogelijke stukjes. Laat het blikje baby maïs uitlekken.
Herhaal deze stap voor de verse kurkuma. Aangezien verse kurkuma erg kan vlekken, is het aangeraden om gebruik te maken van keuken handschoenen.
Schil het uitje en snipper deze zo fijn mogelijk. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de 3 kipfilets en snijd deze in stukjes.
Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook. Kook de Japanse noedels aan de hand van de verpakking. Bereid in de tussentijd de kurkuma-kokossaus.
Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Fruit hierin de gesnipperde ui even aan en voeg daarna de blokjes kip toe. Bak de kip bijna gaar en voeg dan de wortel, sperziebonen en komkommer toe.
Bak een aantal minuten lang, voeg dan de kokosmelk toe samen met een theelepel chilipoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 eetlepel komijnzaad. Voeg nu ook de verse gember en kurkuma toe.
Meng alles goed door elkaar heen en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten lang op laag vuur doorgaren.
Giet de Japanse noedels af zodra deze beetgaar zijn. Serveer de wokschotel met kip met de kurkuma-kokossaus samen met de noedels. Eet smakelijk!
Kan ik de Japanse noedels ook vervangen?
Deze wokschotel met kip in kurkuma-kokossaus is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld gekookte witte rijst of met couscous.
Kan ik ook gedroogde kruiden gebruiken?
Dat kan zeker, het allerlekkerste is om gebruik te maken van verse kruiden. Mocht je geen verse kruiden hebben dan kun je altijd nog voor de gedroogde variant gaan.
Kan ik de kip vervangen?
Behalve kip kun je ook gaan voor een vegetarische variant met tofu of gebruik witte vis zoals kabeljauw.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.