Een notentaart die bomvol met de lekkerste verschillende soorten noten en karamel van bruine suiker zit. Extra smaakvol door de zelfgemaakte brosse amandel bodem.
Je kunt voor deze notentaart een notenmix gebruiken, of maak zelf een mix van verschillende soorten noten zoals bijv. hazelnoten, amandelen, cashewnoten, walnoten en pecannoten.
Gebruik bij voorkeur een taartvorm met een losse bodem, zoals een springvorm. Doordat het deeg van de notentaart vrij bros is, zal deze namelijk lastiger uit een vaste taartvorm gaan.
Bruine suiker en ahornsiroop (maple syrup) maken deze karamel ontzettend smaakvol, terwijl de boter en eieren de vulling extra smeuïg maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-03-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.
Meng de bloem, amandelmeel, een snuf zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je blijft kneden.
Voeg een ei samen met 1 theelepel vanille extract toe en kneed tot een deeg. Het deeg zal een beetje plakkerig blijven, voeg bij voorkeur geen extra bloem toe want dan zal het deeg droog worden.
Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats een half uur in de koelkast. Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verspreid de noten over een bakplaat en rooster deze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm 120 gram boter samen met 150 ml ahornsiroop, 100 gram basterdsuiker, 1 theelepel vanille extract en een snuf zout op laag vuur.
Laat de geroosterde noten en het botermengsel ongeveer 10 minuten afkoelen.
Bekleed ondertussen de taartvorm met het deeg. Aangezien dit deeg vrij plakkerig is kun je dit deeg niet uitrollen en zul je dit met je handen moeten doen.
Roer de eieren 1 voor 1 door het botermengsel en meng goed met een garde om klontjes te voorkomen. Roer de geroosterde noten door het mengsel.
Verdeel het noten mengsel over het deeg en zorg ervoor dat de bovenkant recht is.
Bak de notentaart mooi bruin en gaar in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de taart. Mocht de vulling nog niet gaar zijn, maar de bovenkant al te donker worden kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
Laat de notentaart een beetje afkoelen, geniet ervan!
Welke noten voor een notentaart?
Je kunt verschillende soorten noten gebruiken voor een notentaart. Er bestaan notenmixen, dit is een zak waar bijvoorbeeld al walnoten, hazelnoten, cashewnoten en amandelen in zitten.
Je kunt deze notenmix ook zelf maken door verschillende soorten (liefst ongezouten) noten te mengen tot een totaal van 450 gram.
Kan ik het amandelmeel weglaten?
Je kunt het taartdeeg ook maken zonder amandelmeel, je kunt hier een recept vinden van een basis taartbodem.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.