Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt)
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt)

Etli ekmek is een heerlijk Turks pizza-achtig gerecht dat uit de stad van Konya in Turkije komt. De naam betekent 'brood met vlees', maak zelf dit heerlijke platbrood met gehakt.

Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt) ingrediënten

Recept etli ekmek (turks platbrood met gehakt)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 24-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + 30 minuten wachttijd

Begin met het voorbereiden van het deeg. Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg 11 gram gist en langzaamaan 320 ml lauwwarm water toe.

Meng het deeg met je hand tot een mooie deegbal. Dek de grote kom met het deeg af met een schone en vochtige keukendoek. Laat 30 minuten lang rijzen. 

Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt)
Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt)

De etli ekmek (Turks platbrood met gehakt) afmaken – 25 minuten

Pel een middelgrote ui en snijd deze fijn. Snijd ook de (groene of rode) puntpaprika in kleine blokjes. Hak 3 takjes peterselie fijn en voeg dit samen met ui en paprika toe aan een kom.

Voeg 400 gram gehakt en een klontje boter toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met 1 theelepel chili, zout en gemalen zwarte peper. Meng nogmaals goed door.

Haal het deeg na 30 minuten uit de kom en verdeel in 4 evenredige stukken. Bestrooi het werkblad met bloem, rol het deeg lang en vrij smal uit. Leg op de bakplaat met bakpapier erop.

Spreid het gehakt mengsel over het deeg uit en laat de randen vrij, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel. Herhaal deze stap voor de resterende 3 deegbollen.

Etli ekmek deeg met gehakt topping
Etli ekmek deeg met gehakt topping

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Bak de etli ekmek in 12 - 15 minuten tijd gaar. Snijd het platbrood in stukken, garneer met extra peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Waar komt etli ekmek vandaan?

Etli ekmek komt van origine uit Konya in Turkije. Ook wel bekend als etli pide. “Etli ekmek” betekent “brood met vlees” in het Turks en kun je vaak terugvinden in de centrale regio's van Turkije.

Wat is etli ekmek?

Dit is een langwerpig pizza-achtig brood met gehakt erop. Gebakken in de oven en in hapklare stukken geserveerd. Traditioneel worden deze platbroden gebakken in steenovens.

Hoe lang kan ik de etli ekmek bewaren?

Afgedekt met aluminiumfolie kun je de etli ekmek tot een dag later bewaren. Je kunt dit platbrood opwarmen door deze in het aluminiumfolie te laten, serveer met een sausje erbij. Vers is de etli ekmek het lekkerst!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
826.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
112.21 g
7.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.94 g
9.56 g
Eiwitten
38.97 g
Vezels
7.45 g
Natrium
698.95 mg
Mineralen
Ijzer
2.89 mg
Calcium
71.16 mg
Magnesium
71.19 mg
Kalium
71.19 mg
Fosfor
355.38 mg
Koper
0.59 mg
Zink
7.14 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
140.94 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.58 mg
Vitamine B2
0.85 mg
Vitamine B6
0.87 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
177.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Etli ekmek (Turks platbrood met gehakt)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.