Het avondeten is zó klaar met deze chili met zwarte bonen uit de instant pot. Lekker met gekookte rijst, aardappelen of vers brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Notitie: mocht je gebruik maken van gedroogde zwarte bonen dan zul je deze eerst een nacht moeten laten wellen.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de gele, rode en groene paprika's en snijd in kleine blokjes.
Voeg een scheutje olijfolie samen met de ui, knoflook en paprika toe aan de instant pot. Roer door elkaar heen. Voeg nu het gemengd gehakt, tomatenpuree, tomatenblokjes, de gewelde zwarte bonen en alle kruiden toe.
Voeg ook 300 ml runderbouillon toe en roer alles goed door elkaar. Sluit de instant pot en stel deze in op de stand “chili”. Deze stand is bij de meeste instant pot apparaten tot maximaal 30 minuten.
Serveer deze chili met zwarte bonen met gekookte aardappelen, rijst of een stuk brood. Eet smakelijk!
Hoe lang en hoeveel zwarte bonen moet je wellen?
Om 400 gram gewelde zwarte bonen te krijgen gebruik je 200 gram gedroogde bonen. Deze moeten tenminste 8 uur lang in een kom wellen (zich volzuigen met water).
Kan dit recept gemaakt worden zonder instant pot?
Het grootste verschil is dat een instant pot ervoor zorgt dat dit gerecht sneller klaar is. Je kunt een chili ook in een slowcooker of een braadpan met deksel bereiden. De uiteindelijke bereidingstijd zal dan een aantal uren langer zijn.
Hoe lang kan ik de chili met zwarte bonen uit de instant pot bewaren?
Tot 2 dagen na bereiden kun je de chili nog prima opwarmen en opeten. Je kunt een chili ook heel makkelijk invriezen in een bakje of plastic zakje. Wel zo handig voor wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te koken!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.