Gerechtsoort: saus

151 Recepten

 


Saltimbocca alla romana

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Saltimbocca alla romana is een simpel Italiaans gerecht van kalfsvlees, ham en salie. Een heerlijk stukje vlees in een makkelijke saus van witte wijn en boter die smelt op je tong.


Botersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.


Vegetarische pompoenlasagne

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een vegetarische pompoenlasagne met een romige saliesaus is een simpele lasagne die makkelijk te maken is. Extra lekker met geroosterde pompoen en hazelnoten.


HP saus

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Hp saus wordt ook wel bruine saus (brown sauce) genoemd en is de Britse tegenhanger van ketchup. Een heerlijke saus voor bij spek, worstjes of bij de BBQ.


Broodje falafel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijk broodje falafel met knoflooksaus en groenten, extra lekker als je gebruik maakt van pitabroodjes. Je kunt de falafel in de oven bereiden voor een gezondere variant.


Teriyakisaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.


Papadum dips

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!


Truffelsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze makkelijke truffelsaus zit boordevol smaak door de rode port, de ideale saus voor bij een stukje vlees tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten.


Jus maken zonder vlees

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.


Poulet chasseur

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.


Hotdogs

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.


Baba ganoush

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.


Varkenshaas champignon-roomsaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een echte klassieker en favoriet van velen is een varkenshaas champignon-roomsaus. Mals varkensvlees dat mooi rose gebakken is in een romige saus van champignons en cognac.


Szechuan woksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.


Taquitos met kip

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijke taquitos met kip geserveerd met knapperige ijsbergsla, tomaat en avocado. Lekkere kleine gefrituurde opgerolde tortillas gevuld met kip.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.