Kip in mosterdroomsaus

(7)

Deze kip in mosterdroomsaus is binnen een handomdraai klaar. Makkelijk, bomvol smaak en te maken met weinig ingrediënten. Lekker met bijvoorbeeld rijst en een salade.

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip in mosterdroomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 250 gram crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse peterselie
Kip in mosterdroomsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang
  • houten lepel

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-mosterdroomsaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze over de lengte door de helft zodat je 4 dunne kipfilets overhoudt. Bestrooi de kip met peper en zout.

Kip in mosterdroomsaus
Kip in mosterdroomsaus

Kip in mosterdroomsaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee. 

Roer de mosterd erdoor samen met de crème fraîche. Roer goed door en laat de kip garen en de saus dikker worden op laag vuur. De saus is dik genoeg na ongeveer 10 minuten.

Breng de saus op smaak met peper en zout en garneer eventueel met verse peterselie. Serveer bijvoorbeeld met rijst en een witlofsalade. Eet smakelijk!

Kip in mosterdroomsaus: veelgestelde vragen

Hoeveel kip per persoon?

Je kunt eventueel 4 kipfilets gebruiken zodat je 1 hele kipfilet per persoon serveert, maar aangezien deze meestal groot zijn is een halve kipfilet per persoon al genoeg.

Welke mosterd voor mosterdroomsaus?

Je kunt verschillende soorten mosterd gebruiken, zoals Dijon mosterd of een mildere mosterd. Voor deze versie heb ik grove mosterd gebruikt, de mosterdzaadjes geven extra smaak en structuur aan de saus.

Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Boerenkoolsalade
Volgend recept →
Oeufs en cocotte

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.