Palmkool is ook wel bekend onder de Italiaanse naam 'cavolo nero'. Maak er eens een palmkool quiche mee, met o.a. ricotta en een vleugje citroen.
De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.
Deze orzo risotto met erwtjes is klaar in een handomdraai en is daardoor een makkelijke doordeweekse maaltijd die ook nog eens vegetarisch is.
Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.
Deze gevulde paprika met parelcouscous is een heerlijke vegetarische maaltijd, maar ook lekker als lunch of als bijgerecht. Met tomaatjes, kappertjes en meer.
Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.
Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!
Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen.
Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Een appelkruimeltaart heeft het heerlijke friszure van de klassieke appeltaart, maar dan nog lekkerder door de laag krokante kruimels. Met een vleugje kaneel en sinaasappel.
Een heerlijke doordeweekse maaltijd met extra veel groenten is altijd goed. Deze pasta met palmkool, bloemkool en paprika staat binnen een half uur op tafel.
Een linzensalade met geitenkaas is extra lekker met een vleugje limoen en super makkelijk om te maken. De ideale lunch salade met weinig ingrediënten.
Dit makkelijke toetje is een populair nagerecht uit Catalonië, Noord-Spanje. Een heerlijke pudding met een vleugje citrus en kaneel met een knapperig suikerlaagje.
Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.
Terong balado is een Indonesisch gerecht met aubergines in een pittige saus. Extra smaakvol met een zelfgemaakte boemboe, citroengras en limoen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.