Een kersentaart met ricotta is een fantastische Italiaanse ricottataart die makkelijk te maken is. Knapperig deeg met een zoete kersenvulling en een romige laag ricotta.
Grappa is een Italiaanse likeur gemaakt van druiven, je kunt deze eventueel vervangen door andere soorten likeur of laat de grappa volledig weg voor een alcoholvrije kersentaart met ricotta.
Je kunt verschillende soorten kersenjam gebruiken, zowel zoete als zurige jam past hier goed bij en je kunt ook zelfgemaakte kersenjam gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Meng bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg.
Klop 1 ei samen met de suiker en vanille extract los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg.
Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het aanrecht en deegroller met bloem.
Houd een kwart van het deeg apart voor de bovenkant en rol de overige 3/4e van het deeg uit tot het in de taartvorm past.
Bekleed de taartvorm met het deeg, prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel hier de kersenjam overheen.
Meng de ricotta met 1 ei, 1,5 lepel grappa en de rasp van 1 citroen tot een glad mengsel. Verdeel dit over de kersenjam.
Rol het overgebleven deeg uit en snijd hier brede repen van. Bekleed de bovenkant van de taart met de reepjes deeg.
Bak de kersentaart met ricotta gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.
Laat de taart een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, geniet ervan!
Hoe lang kan ik een kersentaart met ricotta bewaren?
Je kunt deze kersentaart tot wel 3 dagen bewaren, het deeg zal na 1 of 2 steeds minder knapperig worden.
Kan ik de grappa vervangen?
Je kunt de grappa, druiven likeur, vervangen door brandewijn of eventueel whiskey of rum. Je kunt de grappa ook volledig weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.