Kersentaart met ricotta
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersentaart met ricotta vegetarisch

Een kersentaart met ricotta is een fantastische Italiaanse ricottataart die makkelijk te maken is. Knapperig deeg met een zoete kersenvulling en een romige laag ricotta.

1 uur
12 personen

Grappa is een Italiaanse likeur gemaakt van druiven, je kunt deze eventueel vervangen door andere soorten likeur of laat de grappa volledig weg voor een alcoholvrije kersentaart met ricotta.

Je kunt verschillende soorten kersenjam gebruiken, zowel zoete als zurige jam past hier goed bij en je kunt ook zelfgemaakte kersenjam gebruiken.

Kersentaart met ricotta ingrediënten

Recept kersentaart met ricotta

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Het deeg maken – 15 minuten + wachttijd

Meng bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg.

Klop 1 ei samen met de suiker en vanille extract los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg.

Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart
Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart

Kersentaart met ricotta maken – 45 minuten

Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het aanrecht en deegroller met bloem.

Houd een kwart van het deeg apart voor de bovenkant en rol de overige 3/4e van het deeg uit tot het in de taartvorm past.

Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 1
Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 1

Bekleed de taartvorm met het deeg, prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel hier de kersenjam overheen.

Meng de ricotta met 1 ei, 1,5 lepel grappa en de rasp van 1 citroen tot een glad mengsel. Verdeel dit over de kersenjam.

Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 2
Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 2

Rol het overgebleven deeg uit en snijd hier brede repen van. Bekleed de bovenkant van de taart met de reepjes deeg.

Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 3
Kersentaart met ricotta - Een Italiaanse ricottataart voorbereiding - stap 3

Bak de kersentaart met ricotta gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.

Laat de taart een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik een kersentaart met ricotta bewaren?

Je kunt deze kersentaart tot wel 3 dagen bewaren, het deeg zal na 1 of 2 steeds minder knapperig worden.

Kan ik de grappa vervangen?

Je kunt de grappa, druiven likeur, vervangen door brandewijn of eventueel whiskey of rum. Je kunt de grappa ook volledig weglaten.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
329 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.07 g
32.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.35 g
6.56 g
Eiwitten
5.88 g
Vezels
1.43 g
Natrium
73.51 mg
Mineralen
Ijzer
0.92 mg
Calcium
57.26 mg
Magnesium
12.98 mg
Kalium
12.98 mg
Fosfor
92.58 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.65 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
4.5 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.29 µg
Foliumzuur
14.09 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersentaart met ricotta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.