Shish tawook is ook wel bekend als shish taouk, deze Libanese kipspiesjes van de barbecue (of grill pan) zijn heerlijk mals en zitten bomvol smaak door de kruidige marinade.
Shish tawook zijn heerlijke kipspiesjes van de barbecue, die je overigens ook wel in een grill pan kunt grillen. De kip wordt extra mals en smaakvol door de zuren in de yoghurt marinade.
Shish tawook wordt vaak geserveerd met toum, een sterke en romige Libanese knoflooksaus zonder gebruik van yoghurt of mayonaise. Je zou het dus ook wel een vegan knoflooksaus kunnen noemen, mocht je dat willen. Daarnaast worden deze malse kipspiesjes geserveerd met platbrood met za'atar en een frisse salade met bijvoorbeeld tomaat en komkommer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-09-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Pel 6 knoflooktenen en snijd deze fijn (of gebruik een knoflookpers). Pers het sap uit een halve citroen.
Meng de fijngesneden knoflook samen met het citroensap, yoghurt, tomatenpuree, paprikapoeder, kaneel, oregano en zonnebloemolie.
Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Meng de kip en de marinade goed en dek af met folie. Laat de kip minimaal 4 uur marineren, maar het liefst een hele nacht.
Rijg de gemarineerde kip aan spiesen.
Verhit een grill pan of barbecue tot deze goed heet zijn.
Grill de kipspiesjes enkele minuten aan alle kanten tot de kip volledig gaar is. Serveer direct met bijvoorbeeld Libanese knoflooksaus, platbrood en een salade. Eet smakelijk!
Welke kip voor shish tawook?
Je kunt voor het maken van Libanese kipspiesjes zowel kipfilet als kipdijfilet gebruiken. Kipdijfilet is vetter waardoor deze extra mals is, maar aangezien de kip ook ontzettend mals wordt door de marinade zal kipfilet niet droog worden.
Hoe lang kan ik shish tawook bewaren?
Je kunt de kip tot wel 2 dagen in de marinade bewaren. Zodra de kip gaar is kun je deze tot wel 3 dagen bewaren, of vries deze eventueel in.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.