De Franse keuken kent veel soorten gebak en desserts. Van croissants tot madeleines en brioche brood, er wordt door veel Fransen meestal ook veel zelf gebakken.
Behalve zelf bakken, zijn de Franse bakkers natuurlijk ook erg populair. Er staan vaak rijen lang voor de deur van la boulangerie, en dat is niet alleen voor de wereldbekende baguettes. De patissiers zijn dagelijks aan de slag met de lekkerste gebakjes zoals mini tarte au citron, éclairs en meer.
Parijse appelflan
Recept voor 8 personenDeze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pâtissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart. Naar recept
Klassieke Franse madeleines
Recept voor 12 personenDeze klassieke Franse madeleines zien er lekker uit, perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een high tea. Klaar in 20 minuten, recept voor 12 madeleines. Naar recept
Aardbeien Romanoff
Recept voor 4 personenDeze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar. Naar recept
Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat
Recept voor 4 personenGesmolten chocolade lava cake naar klassiek Frans recept van Moelleux au chocolat. Smelt letterlijk in je mond, ongelooflijk leker! Recept voor 4 personen. Naar recept
Crème brûlée
Recept voor 4 personenHet beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader! Naar recept
Franse citroentaart
Recept voor 8 personenEen citroentaart zoals je die in Parijs, Frankrijk ook kunt kopen. Daar heten ze "tarte au citron". Naar recept
Franse citroentaart
Recept voor 12 personenEen van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs. Naar recept
île Flottante - Drijvende eilandjes
Recept voor 4 personenVanille, eiwitten en karamel. Deze Franse île Flottante (drijvende eilandjes) zijn echt heerlijk. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten. Naar recept
Clafoutis - kersengebak
Recept voor 8 personenClafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker. Naar recept
Zelfgemaakte croissants
Recept voor 8 personenOoit al eens gedacht om zelfgemaakte croissants te maken? Het kost wat moeite, maar het eindresultaat is heerlijk! Zachte, verse croissants. Naar recept
Mont blanc
Recept voor 12 personenDit klassieke Franse dessert heb ik in een nog makkelijker jasje gestoken. Deze mont blanc, oftewel witte berg, is een meringue met room en zoete kastanje. Naar recept
Crêpes Suzette
Recept voor 4 personenCrêpes Suzette zijn een fantastisch klassiek Frans dessert met geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus. Liefst nog met een bolletje vanille ijs. Naar recept
Driekoningentaart: galette des rois
Recept voor 8 personenDeze driekoningentaart hoort bij driekoningen, op 6 januari wordt deze 'galette des rois' overal in Frankrijk gegeten. Een makkelijke bladerdeegtaart met frangipane. Naar recept
Bûche de Noël
Recept voor 6 personenDeze bûche de Noël is een klassieke Franse cake met ganache in de vorm van een boomstam. Heerlijk zacht van smaak en perfect als dessert. Naar recept
Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes
Recept voor 8 personenDeze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling Naar recept
Tarte tatin
Recept voor 8 personenEen klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur. Naar recept
Poire Belle-Hélène
Recept voor 6 personenPoire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen. Naar recept
Kweepeer snoepjes
Recept voor 10 personenDeze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen! Naar recept
Paris Brest
Recept voor 8 personenAls je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling. Naar recept
Chocolade flan
Recept voor 8 personenDit klassieke Franse toetje is makkelijk te maken. Een chocolade flan is een beetje vergelijkbaar met crème brûlée, maar dan zonder de krokante suikerlaag. Naar recept
Wat is jouw favoriete Franse zoetigheid of hou je meer van hartige Franse gerechten? Welke Franse streek heeft jou voorkeur? Bekijk hier al onze Franse recepten.