Ohmydish.nl


Franse citroentaart

Een citroentaart zoals je die in Parijs, Frankrijk ook kunt kopen. Daar heten ze "tarte au citron". Recept voor 8 personen.

Franse citroentaart
1 uur 45 minuten 8 personen Taart en cake
Franse citroentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 300 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 3 citroenen (rasp + ~200 ml. citroensap)

Ingrediënten voor het zoete deeg

  • 350 gram bloem
  • Snufje zout
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren
Franse citroentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Taartvorm
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Blindbakbonen
  • Fijne zeef
  • Huishoudfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 45 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/franse-citroentaart


Het zoete deeg voorbereiden -- 50 minuten

Zeef de bloem en het zout. Maak een hoop van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed door elkaar gemengd zijn, meng tot een deeg.

Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Bedek een taartvorm met het deeg en snijd het overbodige deeg eraf. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.

De citroenvulling maken -- 10 minuten

Meng de eieren en de eidooiers samen met het suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het citroensap en de citroenzeste toe.

Citroentaart Citroentaart

De taartbodem bakken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of totdat het deeg gaar is.

De citroentaart bakken -- 40 minuten

Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius. Giet de citroenvulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden celsius. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gestoofde rode kool

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.