Een citroentaart zoals je die in Parijs, Frankrijk ook kunt kopen. Daar heten ze "tarte au citron". Recept voor 8 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-09-2024
Zeef de bloem en het zout. Maak een hoopje van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven.
Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed door elkaar gemengd zijn, kneed tot een deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Vet een taartvorm in met boter en bedek deze met het deeg en snijd het overtollige deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.
Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker met een garde. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het citroensap en de citroenrasp toe. Het is niet nodig de slagroom eerst op te kloppen. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op.
Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of totdat het deeg gaar is.
Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius.
Giet de citroenvulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius, tot de vulling gestold is. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken. Bestrooi met wat poedersuiker en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.