Franse citroentaart
😍 83 Geweldig
😋 3 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Franse citroentaart vegetarisch

Een citroentaart zoals je die in Parijs, Frankrijk ook kunt kopen. Daar heten ze "tarte au citron". Recept voor 8 personen.

1 uur 45 minuten
8 personen
Franse citroentaart ingrediënten

Recept franse citroentaart

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept franse citroentaart allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 29-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Het zoete deeg voorbereiden – 50 minuten

Zeef de bloem en het zout. Maak een hoopje van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. 

Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed door elkaar gemengd zijn, kneed tot een deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. 

Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Vet een taartvorm in met boter en bedek deze met het deeg en snijd het overtollige deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.

De citroenvulling maken – 10 minuten

Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker met een garde. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het citroensap en de citroenrasp toe. Het is niet nodig de slagroom eerst op te kloppen. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden.

Citroentaart
Citroentaart

De taartbodem bakken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op.

Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of totdat het deeg gaar is.

De citroentaart bakken – 40 minuten

Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius. 

Giet de citroenvulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius, tot de vulling gestold is. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken. Bestrooi met wat poedersuiker en geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

86 waarderingen
😍
83
Geweldig
😋
3
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
665.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
81.51 g
51.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.23 g
16.74 g
Eiwitten
12.06 g
Vezels
1.23 g
Natrium
117.07 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 eieren ei 43.20 0.33 g 0.06 g 3.00 g 0.75 g 3.75 g - 36.00 mg 0.54 mg 15.00 mg 3.00 mg 39.00 mg 54.00 mg 0.02 mg 0.39 mg 10.50 µg 9.21 µg - 0.54 mg 0.06 mg 0.03 mg 0.09 mg 0.05 mg 0.69 µg 18.00 µg 0.33 mg 0.08 µg -
0.25 eidooiers ei 17.40 - - 1.60 g 0.40 g 0.81 g - 2.50 mg 0.36 mg 7.00 mg 0.50 mg 7.00 mg 29.50 mg 0.02 mg 0.19 mg - 2.75 µg - 0.25 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.15 mg 0.10 µg 8.00 µg 0.13 mg 0.03 µg -
37.5 gram suiker 150.75 37.13 g 37.13 g - - - - - 0.04 mg - 0.75 mg 1.50 mg - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
25 ml slagroom melk 84.25 0.70 g 0.70 g 9.00 g 5.00 g 0.50 g - 8.75 mg - 18.75 mg 2.50 mg 23.75 mg 15.00 mg - 0.05 mg - - 0.25 mg 0.23 mg 0.09 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.05 µg 0.75 µg - - -
0.38 ml citroenen 0.14 0.02 g 0.01 g - - - 0.01 g 0.01 mg - 0.04 mg 0.04 mg 0.56 mg 0.08 mg - - - - 0.17 mg - - - - - - 0.03 µg - - -
43.75 gram bloem gluten 159.25 30.54 g 0.66 g 0.66 g 0.09 g 4.99 g 1.22 g 0.88 mg 0.44 mg 8.75 mg 8.75 mg 78.75 mg 43.75 mg 0.13 mg 0.48 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg 0.12 mg - 15.31 µg - - -
0.13 snufje zout - - - - - - - 50.00 mg - 0.01 mg 0.36 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
18.75 gram boter melk 137.81 0.13 g 0.13 g 15.47 g 10.13 g 0.13 g - 0.94 mg 0.02 mg 2.44 mg 0.38 mg 2.81 mg 3.75 mg - 0.01 mg - - - 0.22 mg 0.19 mg - - - - - - - -
12.5 gram poedersuiker 50.75 12.50 g 12.50 g - - - - - 0.01 mg - 0.25 mg 0.63 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 eieren ei 21.60 0.17 g 0.03 g 1.50 g 0.38 g 1.88 g - 18.00 mg 0.27 mg 7.50 mg 1.50 mg 19.50 mg 27.00 mg 0.01 mg 0.20 mg 5.25 µg 4.60 µg - 0.27 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.35 µg 9.00 µg 0.17 mg 0.04 µg -
    665.15 81.51 g 51.21 g 31.23 g 16.74 g 12.06 g 1.23 g 117.07 mg 1.68 mg 59.49 mg 18.03 mg 173.51 mg 173.08 mg 0.19 mg 1.33 mg 15.75 µg 16.57 µg 0.42 mg 1.51 mg 0.39 mg 0.12 mg 0.23 mg 0.35 mg 1.19 µg 51.09 µg 0.63 mg 0.15 µg -
2 reacties op "Franse citroentaart"
Mariëlle vd made zegt op 10-04-2022
Oprecht dé allerbeste citroentaart die bestaat!
Ohmydish zegt op 12-04-2022
Dankjewel, wat super leuk om te horen! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.