Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/franse-citroentaart
Het zoete deeg voorbereiden -- 50 minuten
Zeef de bloem en het zout. Maak een hoop van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op
kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed door elkaar gemengd zijn, meng tot een deeg.
Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Bedek een taartvorm met het deeg en snijd het overbodige deeg eraf. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.
De citroenvulling maken -- 10 minuten
Meng de eieren en de eidooiers samen met het suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het citroensap en de citroenzeste toe.
Citroentaart
De taartbodem bakken -- 15 minuten
Verwarm de
oven voor tot een temperatuur van 190 graden
Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk
bakpapier. Leg er dan de
blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de
blindbakbonen en het
bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of totdat het deeg gaar is.
De citroentaart bakken -- 40 minuten
Haal de taartbodem uit de
oven en stel de temperatuur van de
oven in op 150 graden Celsius. Giet de citroenvulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden celsius. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken.