Franse citroentaart
😍 78Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Franse citroentaart vegetarisch

Een citroentaart zoals je die in Parijs, Frankrijk ook kunt kopen. Daar heten ze "tarte au citron". Recept voor 8 personen.

1 uur 45 minuten
8 personen
Franse citroentaart ingrediënten
Recept franse citroentaart

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Het zoete deeg voorbereiden – 50 minuten

Zeef de bloem en het zout. Maak een hoopje van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. 

Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed door elkaar gemengd zijn, kneed tot een deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. 

Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. Vet een taartvorm in met boter en bedek deze met het deeg en snijd het overtollige deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.

De citroenvulling maken – 10 minuten

Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker met een garde. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het citroensap en de citroenrasp toe. Het is niet nodig de slagroom eerst op te kloppen. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden.

Citroentaart
Citroentaart

De taartbodem bakken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op.

Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of totdat het deeg gaar is.

De citroentaart bakken – 40 minuten

Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius. 

Giet de citroenvulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius, tot de vulling gestold is. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken. Bestrooi met wat poedersuiker en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

78 waarderingen
😍
78
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
665.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
81.52 g
51.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.23 g
16.74 g
Eiwitten
12.05 g
Vezels
1.23 g
Natrium
117.07 mg
Mineralen
Ijzer
1.68 mg
Calcium
59.49 mg
Magnesium
18.01 mg
Kalium
18.01 mg
Fosfor
173.06 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
15.75 µg
Selenium
16.57 µg
Vitamines
Vitamine C
0.44 mg
Vitamine D
1.51 mg
Vitamine A
0.39 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
1.19 µg
Foliumzuur
51.1 µg
Vitamine E
0.63 mg
Vitamine K
0.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Franse citroentaart"
Mariëlle vd Made zegt op 10-04-2022
Oprecht dé allerbeste citroentaart die bestaat!
Ohmydish zegt op 12-04-2022
Dankjewel, wat super leuk om te horen! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.