île Flottante - Drijvende eilandjes
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

île Flottante - Drijvende eilandjes vegetarisch

Vanille, eiwitten en karamel. Deze Franse île Flottante (drijvende eilandjes) zijn echt heerlijk. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.

40 minuten
4 personen
île Flottante - Drijvende eilandjes ingrediënten

Recept île flottante - drijvende eilandjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Giet 1 liter volle melk in 1 van de middelgrote pannen en giet een halve liter melk in de andere middelgrote pan. Snijd beide vanillestokjes doormidden met een koksmes en haal het merg eruit. 

Voeg een vanille stokje + merg toe aan 1 van de middelgrote pan, doe hetzelfde voor de andere pan. Verhit beide pannen met de melk en vanille op laag vuur. Let op dat beide kommen goed schoon zijn.

Voeg een aantal druppeltjes citroensap toe aan de kommen om te ontvetten. Scheid de eiwitten van de eidooiers beide in een andere kom. Klop de eidooiers samen met 150 gram suiker totdat het mengsel wit en luchtig is geworden.

Haal het vanillestokje uit de pan met de halve liter melk. Blijf de eidooiers mengen en giet voorzichtig de hete melk toe. Op deze manier zullen er geen klontjes vormen.

Giet het hele mengsel terug in de pan en roer goed door met een houten lepel of spatel op laag vuur voor een aantal minuten. Je zult merken dat het mengsel dikker zal worden, dit komt door het eigeel.

De saus is dik genoeg als je met je vinger een duidelijk zichtbare streep kunt maken. Haal de pan dan van het vuur af en laat geheel afkoelen. Om te voorkomen dat er een vliesje ontstaat kun je een stukje bakpapier op de saus leggen.

Voeg in de tussentijd suiker en een eetlepel water toe aan een klein sauspannetje. Roer niet, laat het rustig oplossen tot de suiker begint te karameliseren. Wees voorzichtig, aangezien de karamel erg heet is!

De karamel is klaar zodra deze bruin geworden is. Haal van het vuur af, en voeg een klein scheutje slagroom toe, roer goed. 

Ile flottante
île flottante

De île flottante (Drijvende eilandjes) afmaken – 10 minuten

De pan met de melk zal nu warm genoeg zijn. Klop de eiwitten stijf, voeg dan beetje bij beetje poedersuiker toe en meng alles goed samen. Gebruik 2 eetlepels om een quenelles te maken, ofwel in een ovaalvorm.

Laat de gevormde eiwitten rustig in de hete melk vallen, en kook ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Giet de vanillesaus (creme anglaise) in een diep bord en plaats de gekookte eiwitten bovenop.

Maak af door er wat karamelsaus overheen te gieten. Geniet van deze heerlijke île flottante!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
670.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
95.54 g
95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.45 g
10.88 g
Eiwitten
21.53 g
Vezels
0 g
Natrium
239.9 mg
Mineralen
Ijzer
1.16 mg
Calcium
485.96 mg
Magnesium
46.19 mg
Kalium
46.19 mg
Fosfor
483.93 mg
Koper
0.09 mg
Zink
2.69 mg
Jodium
21 µg
Selenium
18.42 µg
Vitamines
Vitamine C
7.58 mg
Vitamine D
1.52 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.83 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
2.9 µg
Foliumzuur
51.23 µg
Vitamine E
0.66 mg
Vitamine K
0.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "île Flottante - Drijvende eilandjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.