Welke soorten ketjap zijn er?

Waar komt ketjap vandaan en welke voor soorten ketjap zijn er eigenlijk?

Welke soorten ketjap zijn er?

Iedereen kent het wel: ketjap. Je kunt het in veel verschillende soorten gerechten gebruiken, maar wat is het precies en hoeveel soorten zijn er?

Ketjap wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Dit mengel wordt gefermenteerd en uiteindelijk ontstaat er een heerlijke ketjap.

Deze sojasaus vindt zijn oorsprong in Indonesië en kent vele soorten, waaronder:

  • Ketjap manis. De meest bekende variant, een zoete sojasaus.
  • Ketjap asin. Dit is een zoute sojasaus.
  • Ketjap sedang. Minder zoete sojasaus dan ketjap manis.
  • Ketjap medja. Een donkere en stroperige sojasaus die zowel zoet als zout is. Qua smaak zit deze tussen ketjap manis en ketjap asin in.
  • Ketjap kendal. Dit is ook een donkere en stroperige sojasaus, maar qua smaak vergelijkbaar met ketjap manis.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/welke-soorten-ketjap-zijn-er


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorige vraag
Wat is halloumi?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.