Wat is halloumi?

Halloumi is een ideale kaas om te grillen of bakken en daardoor vooral een populaire kaas voor vegetariërs. Een krokante kaas met een zachte binnenkant.

Wat is halloumi?

Halloumi is een kaas uit Cyprus. Traditioneel wordt deze kaas gemaakt van geiten- en/of schapenmelk. Soms wordt hier ook nog koemelk aan toegevoegd en vervolgens wordt de melk gestremd met (vegetarisch) stremsel om er kaas van te maken.

Het is een witte kaas die een beetje vergelijkbaar is met mozzarella. Halloumi behoudt echter wel beter zijn vorm, waardoor deze ideaal is om te grillen. 

Halloumi is een halfharde, ongerijpte en gepekelde kaas. De smaak is krachtig en een tikkeltje zout en heeft geen korst. Als halloumi rauw gegeten wordt, kan de textuur een beetje rubberachtig zijn. Als halloumi wordt gegrild of gebakken zal deze een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant krijgen.

Waar koop ik halloumi?

Halloumi is steeds populairder, dus tegenwoordig vindt je deze kaas in elke supermarkt.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-halloumi


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige vraag
Wat is een Poké bowl?
Volgende vraag →
Welke soorten ketjap zijn er?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.