Wat is Maldon zout?

Heb je deze verpakking wel eens zien liggen en ben je benieuwd wat Maldon zout is? Wij leggen het je uit!

Wat is Maldon zout?

Misschien ben je het wel eens tegengekomen, bijvoorbeeld in de supermarkt: Maldon zout. Maar wat is het precies, en wanneer gebruik je dit soort zout?

Maldon zeezout

Maldon is een producent dat onder andere dit zeezout maakt. Het is een Brits bedrijf dat zijn hoofdvestiging in (verrassend) Maldon, Engeland heeft. Dit soort zout staat wereldwijd bekend om de structuur en smaak.

Dit zout wordt al sinds 1882 geproduceerd. Het zout wordt gewonnen uit de Blackwater rivier. Het water in de kust rondom Essex is behoorlijk zout en dus perfect om dit (droge) zout te winnnen.

Er zijn wereldwijd veel verschillende soorten zout beschikbaar en je zult merken dat Maldon zeezout een heel andere soort vorm heeft. Het bestaat uit piramidevormige en brossige zoutkristallen. De smaak is een echt pure zoutsmaak.

Omdat de structuur zo anders is dan regulier tafelzout, kun je Maldon zeezout het beste ergens op strooien. Je kunt het prima gebruiken om gerechten zouter te maken, maar het is het lekkerste op bijvoorbeeld een crackertje met roomboter, als zout voor op een pretzel of op pure chocolade.

Nog een voordeel: Maldon zout is koosjer. Bekijk ook: Wat is koosjer zout?


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-maldon-zout


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Hoeveel is 1 kopje?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.