Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Liaison

Liaison

Een Franse benaming voor verbinding. Een liaison is een mengsel van (slag)room en eidooiers. Een liaison wordt gebruikt om bijvoorbeeld soepen, sauzen en stoofgerechten te binden. Het heeft een fluweelzachte en romige structuur, perfect om een gerecht een vollere smaak te geven.

Een liaison maak je heel snel en makkelijk zelf. De verhouding voor een liaison bestaat uit: 2 eigelen op 1 dl (slag)room. Voor 1 liter soep meng je 1 eigeel met 1 dl room. Voor 1 liter saus of ragoût vermeng je 2 tot 4 eigelen met 2 dl room.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/liaison


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!




Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!