Hoe weet je wanneer een cake gaar is?

Hoe weet je wanneer een cake gaar is?

Een niet gare cake is erg vervelend, maar hoe weet je wanneer een cake gaar is ? Er zijn een aantal manieren om te zien of een cake gaar is.

Gebruik een satéprikker. Prik met een (schone) satéprikker van hout in de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan is je cake helemaal gaar! Dit is de meest voorkomende en makkelijke manier om te controleren of je cake al gaar is.

De randen van de cake komen los van de bakvorm. Een cake die in je oven aan het bakken is, en waarvan de randen al ietswat los aan het komen zijn van de bakvorm is in de meeste gevallen al gaar. De buitenste randen van de cake kunnen er wat droog uit zien en er is een ruimte ontstaan tussen de bakvorm en je cake. Controleer de temperatuur van de cake. Hiervoor heb je een kookthermometer nodig, prik de thermometer in het midden van de cake en bepaal de temperatuur. Is de cake ongeveer 100 graden Celsius, dan is deze gaar!

Terugveren van de cake. Druk voorzichtig en zachtjes in het midden van de cake. Veert de cake iets terug, dan is de cake gaar!

Je kunt uiteraard ook de bovenstaande manieren combineren om er zeker van te zijn dat je cake gaar is. Veel bakplezier!


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-weet-je-wanneer-een-cake-gaar-is


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige vraag
Wat is een brisket?
Volgende vraag →
Wat is een liaison?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.