Wat is het verschil tussen wortel, bospeen en winterpeen?

Wat is het verschil tussen wortel, bospeen en winterpeen?

Wereldwijd zijn er heel veel verschillende soorten wortels, ze bestaan in alle vormen en maten. Maar wat is nu het verschil tussen een wortel, bospeen en winterpeen?

Het grote verschil tussen wortel en peen is dat met een peen de gehele plant bedoelt wordt. Een wortel is een stuk van de plan, het deel zonder blaadjes. Meestal wordt de definitie wortel en peen door elkaar heen gebruikt.

Een bospeen is een bosje van lange, slanke zoete wortels (met blad / loof !). Het seizoen voor een bospeen is van april tot en met oktober. Een winterpeen is de dikkere variant van wortelen en wordt normaal gesproken ook verkocht met blad / loof.

Een winterpeen heeft een stevige structuur en is doorgaans donkerder oranje. Een waspeen is de 'standaard' wortel. Zonder blad / loof. De waspeen is vooraf gewassen en heeft een wat mindere smaak. De waspeen is een jonge peen die s'winters wordt opgeslagen en het hele jaar verkrijgbaar kan zijn.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-wortel-bospeen-en-winterpeen


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige vraag
Wat is een liaison?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.