Muhammara - walnoot-paprika dip

(16)

Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Muhammara - walnoot-paprika dip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 geroosterde paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram walnoten
  • handvol verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 4 theelepels citroensap
  • 1.5e theelepel zout
  • 1.5e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1.5e theelepel gemalen korianderzaad
  • 1.5e theelepel grove chili vlokken
  • ongeveer 4 eetlepels paneermeel
Muhammara - walnoot-paprika dip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • foodprocessor
  • siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/muhammara-walnoot-paprika-dip


Je kunt hiervoor het beste geen blender gebruiken, aangezien een blender minder goed werkt met droge ingrediënten. Een foodprocessor werkt hiervoor het beste.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en was eventueel de verse peterselie. 

Voeg de geroosterde paprika's samen met de gepelde knoflooktenen en de walnoten toe aan de foodprocessor en pureer deze kort.

Muhammara - walnoot-paprika dip
Muhammara - walnoot-paprika dip

Muhammara afmaken – 10 minuten

Voeg dan ook de verse peterselie, olijfolie, granaatappelmelasse en het citroensap toe en pureer nogmaals. Voeg dan zout, komijn, koriander en chili toe.

Voeg als laatste paneermeel toe, zorg ervoor dat de dip niet te droog is maar ook niet te nat. De exacte hoeveelheid paneermeel hangt af van de geroosterde paprika's die je gebruikt. 

Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

16 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.