Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt hiervoor het beste geen blender gebruiken, aangezien een blender minder goed werkt met droge ingrediënten. Een foodprocessor werkt hiervoor het beste.
Pel de knoflooktenen en was eventueel de verse peterselie.
Voeg de geroosterde paprika's samen met de gepelde knoflooktenen en de walnoten toe aan de foodprocessor en pureer deze kort.
Voeg dan ook de verse peterselie, olijfolie, granaatappelmelasse en het citroensap toe en pureer nogmaals. Voeg dan zout, komijn, koriander en chili toe.
Voeg als laatste paneermeel toe, zorg ervoor dat de dip niet te droog is maar ook niet te nat. De exacte hoeveelheid paneermeel hangt af van de geroosterde paprika's die je gebruikt.
Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.