Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/muhammara-walnoot-paprika-dip
Je kunt hiervoor het beste geen blender gebruiken, aangezien een blender minder goed werkt met droge ingrediënten. Een foodprocessor werkt hiervoor het beste.
Pel de knoflooktenen en was eventueel de verse peterselie.
Voeg de geroosterde paprika's samen met de gepelde knoflooktenen en de walnoten toe aan de foodprocessor en pureer deze kort.
Voeg dan ook de verse peterselie, olijfolie, granaatappelmelasse en het citroensap toe en pureer nogmaals. Voeg dan zout, komijn, koriander en chili toe.
Voeg als laatste paneermeel toe, zorg ervoor dat de dip niet te droog is maar ook niet te nat. De exacte hoeveelheid paneermeel hangt af van de geroosterde paprika's die je gebruikt.
Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.