Muhammara - walnoot-paprika dip

(17)

Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Muhammara - walnoot-paprika dip

Ingrediënten


  • 4 geroosterde paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram walnoten
  • handvol verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 4 theelepels citroensap
  • 1.5e theelepel zout
  • 1.5e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1.5e theelepel gemalen korianderzaad
  • 1.5e theelepel grove chili vlokken
  • ongeveer 4 eetlepels paneermeel

Kookgerei nodig


  • foodprocessor
  • siliconen spatel

Muhammara - walnoot-paprika dip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/muhammara-walnoot-paprika-dip


Je kunt hiervoor het beste geen blender gebruiken, aangezien een blender minder goed werkt met droge ingrediënten. Een foodprocessor werkt hiervoor het beste.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en was eventueel de verse peterselie. 

Voeg de geroosterde paprika's samen met de gepelde knoflooktenen en de walnoten toe aan de foodprocessor en pureer deze kort.

Muhammara - walnoot-paprika dip
Muhammara - walnoot-paprika dip

Muhammara afmaken – 10 minuten

Voeg dan ook de verse peterselie, olijfolie, granaatappelmelasse en het citroensap toe en pureer nogmaals. Voeg dan zout, komijn, koriander en chili toe.

Voeg als laatste paneermeel toe, zorg ervoor dat de dip niet te droog is maar ook niet te nat. De exacte hoeveelheid paneermeel hangt af van de geroosterde paprika's die je gebruikt. 

Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Muhammara - walnoot-paprika dip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.