Muhammara - walnoot-paprika dip
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Muhammara - walnoot-paprika dip veganistisch

Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!

Muhammara - walnoot-paprika dip ingrediënten
Recept muhammara - walnoot-paprika dip

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Je kunt hiervoor het beste geen blender gebruiken, aangezien een blender minder goed werkt met droge ingrediënten. Een foodprocessor werkt hiervoor het beste.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en was eventueel de verse peterselie. 

Voeg de geroosterde paprika's samen met de gepelde knoflooktenen en de walnoten toe aan de foodprocessor en pureer deze kort.

Muhammara - walnoot-paprika dip
Muhammara - walnoot-paprika dip

Muhammara afmaken – 10 minuten

Voeg dan ook de verse peterselie, olijfolie, granaatappelmelasse en het citroensap toe en pureer nogmaals. Voeg dan zout, komijn, koriander en chili toe.

Voeg als laatste paneermeel toe, zorg ervoor dat de dip niet te droog is maar ook niet te nat. De exacte hoeveelheid paneermeel hangt af van de geroosterde paprika's die je gebruikt. 

Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
340.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.14 g
9.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.67 g
2.79 g
Eiwitten
6.25 g
Vezels
5.62 g
Natrium
683.19 mg
Mineralen
Ijzer
1.78 mg
Calcium
69.96 mg
Magnesium
61.34 mg
Kalium
61.34 mg
Fosfor
125.51 mg
Koper
0.41 mg
Zink
1.08 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
163.59 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
69.17 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
3.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Muhammara - walnoot-paprika dip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.