Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Snijd de rode ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk, gebruik indien gewenst een rasp. Was de muntblaadjes en peterselie en snijd deze dan fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge kleine bakpan een minuut lang.
Let op dat de pijnboompitten niet aanbranden, dit kan snel gaan. Snijd de geroosterde pijnboompitten grof en vermeng dit met de rode ui, gehakt, knoflook, munt, peterselie en de rest van de kruiden.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 8 evengrote stukken, gebruik je handen om dit naar voorkeur te vormen.
Gebruik spiesen of rol het Griekse kofta mengsel in balletjes of langwerpige rolletjes. Plaats een half uur lang in de koelkast, om te voorkomen dat de kofta zijn vorm verliest tijdens het bakken.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Wrijf de kofta in met olijfolie. Plaats de Griekse kofta in de hete grillpan en bak 4 minuten lang aan beide kanten.
Serveer de Griekse kofta met een gemengde salade en gekookte witte rijst of een couscous salade. In Griekenland eten ze de kofta meestal met zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen kebab en kofta?
Een kebab kan van alles zijn, met kofta (köfte) wordt vaak een gekruide gehaktspies gemaakt van lams- of rundvlees bedoelt. In de gemiddelde snackbar is een kebab meestal een döner.
Wat is een kofta?
Een kofta is een soort langwerpige gehaktbal met kruiden op een spies en komt uit Perzië. De Perzen hebben het op zijn beurt weer overgedragen aan Arabieren en Grieken.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.