Griekse kofta

(49)

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Griekse kofta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • Halve rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein handje verse muntblaadjes
  • Aantal takjes verse peterselie
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen nootmuskaat
  • Klein handjevol pijnboompitten
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om mee in te vetten
Griekse kofta Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine bakpan
  • Grillpan
  • Optioneel: spiesen

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-kofta


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de rode ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk, gebruik indien gewenst een rasp. Was de muntblaadjes en peterselie en snijd deze dan fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge kleine bakpan een minuut lang.

Let op dat de pijnboompitten niet aanbranden, dit kan snel gaan. Snijd de geroosterde pijnboompitten grof en vermeng dit met de rode ui, gehakt, knoflook, munt, peterselie en de rest van de kruiden.

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 8 evengrote stukken, gebruik je handen om dit naar voorkeur te vormen.

Gebruik spiesen of rol het Griekse kofta mengsel in balletjes of langwerpige rolletjes. Plaats een half uur lang in de koelkast, om te voorkomen dat de kofta zijn vorm verliest tijdens het bakken. 

Griekse kofta
Griekse kofta

De Griekse kofta grillen -- 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur. Wrijf de kofta in met olijfolie. Plaats de Griekse kofta in de hete grillpan en bak 4 minuten lang aan beide kanten.

Serveer de Griekse kofta met een gemengde salade en gekookte witte rijst of een couscous salade. In Griekenland eten ze de kofta meestal met zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

49 stemmen

Griekse kofta: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen kebab en kofta?

Een kebab kan van alles zijn, met kofta (köfte) wordt vaak een gekruide gehaktspies gemaakt van lams- of rundvlees bedoelt. In de gemiddelde snackbar is een kebab meestal een döner.

Wat is een kofta?

Een kofta is een soort langwerpige gehaktbal met kruiden op een spies en komt uit Perzië. De Perzen hebben het op zijn beurt weer overgedragen aan Arabieren en Grieken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.