Griekse kofta
😍 58Geweldig
😋 2Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Griekse kofta

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.

20 minuten
4 personen
Griekse kofta ingrediënten

Recept griekse kofta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de rode ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk, gebruik indien gewenst een rasp. Was de muntblaadjes en peterselie en snijd deze dan fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge kleine bakpan een minuut lang.

Let op dat de pijnboompitten niet aanbranden, dit kan snel gaan. Snijd de geroosterde pijnboompitten grof en vermeng dit met de rode ui, gehakt, knoflook, munt, peterselie en de rest van de kruiden.

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 8 evengrote stukken, gebruik je handen om dit naar voorkeur te vormen.

Gebruik spiesen of rol het Griekse kofta mengsel in balletjes of langwerpige rolletjes. Plaats een half uur lang in de koelkast, om te voorkomen dat de kofta zijn vorm verliest tijdens het bakken. 

Griekse kofta
Griekse kofta

De Griekse kofta grillen – 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur. Wrijf de kofta in met olijfolie. Plaats de Griekse kofta in de hete grillpan en bak 4 minuten lang aan beide kanten.

Serveer de Griekse kofta met een gemengde salade en gekookte witte rijst of een couscous salade. In Griekenland eten ze de kofta meestal met zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen kebab en kofta?

Een kebab kan van alles zijn, met kofta (köfte) wordt vaak een gekruide gehaktspies gemaakt van lams- of rundvlees bedoelt. In de gemiddelde snackbar is een kebab meestal een döner.

Wat is een kofta?

Een kofta is een soort langwerpige gehaktbal met kruiden op een spies en komt uit Perzië. De Perzen hebben het op zijn beurt weer overgedragen aan Arabieren en Grieken.

Wat vind je van dit recept?

60 waarderingen
😍
58
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
314.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.08 g
0.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.4 g
9.79 g
Eiwitten
26.04 g
Vezels
1.43 g
Natrium
430.2 mg
Mineralen
Ijzer
1.38 mg
Calcium
37.92 mg
Magnesium
42.79 mg
Kalium
42.79 mg
Fosfor
267.53 mg
Koper
0.1 mg
Zink
6.51 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
33.81 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
21.38 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.31 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
8.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Griekse kofta"
Hermien Valckenborg zegt op 11-12-2018
oh dit ga ik een keer maken lijkt mij heerlijk ,of als Hapje voor het Kerst buffet
Ohmydish zegt op 11-12-2018
Dankjewel Hermien, smakelijk alvast! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.