Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-11-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-11-2024
Als je veel granaatappels hebt kun je deze ook zelf uitpersen met een simpele citruspers.
Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappels, dus afhankelijk hoe zuur of zoet de granaatappel is kan het nodig zijn meer of minder suiker toe te voegen en kun je bij een zure soort het citroensap helemaal achterwege laten.
Breng het granaatappelsap samen met de suiker en eventueel het citroensap aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het rustig indikken tot een siroop. Dit zal ongeveer een uur duren.
Roer regelmatig om te voorkomen dat de granaatappelmelasse zal aanbranden. Je kunt controleren of de siroop goed is door bijvoorbeeld een klein beetje op een bordje te doen. Zodra het is afgekoeld kun je zien of het dik genoeg is geworden.
Je kunt deze melasse nu in steriele flesjes of weckpotjes bewaren. Om deze te steriliseren kun je deze enkele minuten koken in kokend water.
Kun je granaatappelmelasse drinken?
Zo lang je de granaatappelmelasse verdunt met bijvoorbeeld koolzuurhoudend water kun je deze prima drinken. Je kunt ook een lekkere cocktail maken van granaatappelmelasse vanwege de intens zoet en zure smaak.
Is granaatappelmelasse hetzelfde als granaatappelsiroop?
Een granaatappelmelasse of -siroop zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde en kunnen beide gebruikt worden.
Hoe lang blijft een granaatappelmelasse goed?
In de koelkast blijft een granaatappelmelasse maandenlang tot zelfs een jaar lang goed, zo lang je geen vieze lepel of mes gebruikt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.