Ohmydish.nl


Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.

Granaatappelmelasse
1 uur 8 personen Sauzen
Granaatappelmelasse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter granaatappelsap
  • 200 gram suiker
  • optioneel: sap van 1 citroen
Granaatappelmelasse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • citruspers
  • kleine pan
  • garde
  • steriele flessen of weckpotten

Bereiden


1 uur 8 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappelmelasse


Als je veel granaatappels hebt kun je deze ook zelf uitpersen met een simpele citruspers. 

Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappels, dus afhankelijk hoe zuur of zoet de granaatappel is kan het nodig zijn meer of minder suiker toe te voegen en kun je bij een zure soort het citroensap helemaal achterwege laten.

Granaatappelmelasse
Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse maken --  1 uur

Breng het granaatappelsap samen met de suiker en eventueel het citroensap aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het rustig indikken tot een siroop. Dit zal ongeveer een uur duren.

Roer regelmatig om te voorkomen dat de granaatappelmelasse zal aanbranden. Je kunt controleren of de siroop goed is door bijvoorbeeld een klein beetje op een bordje te doen. Zodra het is afgekoeld kun je zien of het dik genoeg is geworden. 

Je kunt deze melasse nu in steriele flesjes of weckpotjes bewaren. Om deze te steriliseren kun je deze enkele minuten koken in kokend water.

Granaatappelmelasse: veelgestelde vragen

Kun je granaatappelmelasse drinken?

Zo lang je de granaatappelmelasse verdunt met bijvoorbeeld koolzuurhoudend water kun je deze prima drinken. Je kunt ook een lekkere cocktail maken van granaatappelmelasse vanwege de intens zoet en zure smaak.

Is granaatappelmelasse hetzelfde als granaatappelsiroop?

Een granaatappelmelsaase of -siroop zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde en kunnen beide gebruikt worden.

Hoe lang blijft een granaatappelmelasse goed?

In de koelkast blijft een granaatappelmelasse maandenlang tot zelfs een jaar lang goed, zo lang je geen vieze lepel of mes gebruikt.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pot au feu
Volgend recept →
Broccoli kroketjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.