Granaatappelmelasse

(21)

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen
Granaatappelmelasse

Ingrediënten


  • 1 liter granaatappelsap
  • 200 gram suiker
  • optioneel: sap van 1 citroen

Kookgerei nodig


  • citruspers
  • kleine pan
  • garde
  • steriele flessen of weckpotten

Granaatappelmelasse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappelmelasse


Als je veel granaatappels hebt kun je deze ook zelf uitpersen met een simpele citruspers. 

Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappels, dus afhankelijk hoe zuur of zoet de granaatappel is kan het nodig zijn meer of minder suiker toe te voegen en kun je bij een zure soort het citroensap helemaal achterwege laten.

Granaatappelmelasse
Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse maken --  1 uur

Breng het granaatappelsap samen met de suiker en eventueel het citroensap aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het rustig indikken tot een siroop. Dit zal ongeveer een uur duren.

Roer regelmatig om te voorkomen dat de granaatappelmelasse zal aanbranden. Je kunt controleren of de siroop goed is door bijvoorbeeld een klein beetje op een bordje te doen. Zodra het is afgekoeld kun je zien of het dik genoeg is geworden. 

Je kunt deze melasse nu in steriele flesjes of weckpotjes bewaren. Om deze te steriliseren kun je deze enkele minuten koken in kokend water.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Granaatappelmelasse: Veel gestelde vragen

Kun je granaatappelmelasse drinken?

Zo lang je de granaatappelmelasse verdunt met bijvoorbeeld koolzuurhoudend water kun je deze prima drinken. Je kunt ook een lekkere cocktail maken van granaatappelmelasse vanwege de intens zoet en zure smaak.

Is granaatappelmelasse hetzelfde als granaatappelsiroop?

Een granaatappelmelasse of -siroop zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde en kunnen beide gebruikt worden.

Hoe lang blijft een granaatappelmelasse goed?

In de koelkast blijft een granaatappelmelasse maandenlang tot zelfs een jaar lang goed, zo lang je geen vieze lepel of mes gebruikt.

0 reacties op Granaatappelmelasse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.