Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappelmelasse
Als je veel granaatappels hebt kun je deze ook zelf uitpersen met een simpele citruspers.
Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappels, dus afhankelijk hoe zuur of zoet de granaatappel is kan het nodig zijn meer of minder suiker toe te voegen en kun je bij een zure soort het citroensap helemaal achterwege laten.
Breng het granaatappelsap samen met de suiker en eventueel het citroensap aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het rustig indikken tot een siroop. Dit zal ongeveer een uur duren.
Roer regelmatig om te voorkomen dat de granaatappelmelasse zal aanbranden. Je kunt controleren of de siroop goed is door bijvoorbeeld een klein beetje op een bordje te doen. Zodra het is afgekoeld kun je zien of het dik genoeg is geworden.
Je kunt deze melasse nu in steriele flesjes of weckpotjes bewaren. Om deze te steriliseren kun je deze enkele minuten koken in kokend water.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.