Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse heeft een zoetzure smaak en wordt vaak gebruikt in het Midden Oosten. Extra lekker in dressings en marinades.

Granaatappelmelasse
1 uur 8 personen Sauzen
Granaatappelmelasse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter granaatappelsap
  • 200 gram suiker
  • optioneel: sap van 1 citroen
Granaatappelmelasse
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • citruspers
  • kleine pan
  • garde
  • steriele flessen of weckpotten

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 8 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/granaatappelmelasse


Als je veel granaatappels hebt kun je deze ook zelf uitpersen met een simpele citruspers. Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappels, dus afhankelijk hoe zuur of zoet de granaatappel is kan het nodig zijn meer of minder suiker toe te voegen en kun je bij een zure soort het citroensap helemaal achterwege laten.

Granaatappelmelasse
Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse maken --  1 uur

Breng het granaatappelsap samen met de suiker en eventueel het citroensap aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het rustig indikken tot een siroop. Dit zal ongeveer een uur duren.

Roer regelmatig om te voorkomen dat de granaatappelmelasse zal aanbranden. Je kunt controleren of de siroop goed is door bijvoorbeeld een klein beetje op een bordje te doen. Zodra het is afgekoeld kun je zien of het dik genoeg is geworden. 

Je kunt deze melasse nu in steriele flesjes of weckpotjes bewaren. Om deze te steriliseren kun je deze enkele minuten koken in kokend water.Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pot au feu

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!