Labneh met knoflook en granaatappel

(2)

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 12 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2022

Kooktijd 12 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Labneh met knoflook en granaatappel

Ingrediënten


  • 1/2e liter Griekse yoghurt
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2e theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2e granaatappel
  • olijfolie
Labneh met knoflook en granaatappel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • vergiet
  • kaasdoek of eventueel een schone theedoek
  • kleine pan
  • kleine blender of staafmixer

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 12 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/labneh-met-knoflook-en-granaatappel


Voorbereiding -- 12 uur wachttijd

Plaats een kaasdoek in een vergiet, als je deze niet hebt kun je eventueel ook een schone theedoek gebruiken. Plaats het vergiet op de grote kom. 

Meng zout en citroensap door de Griekse yoghurt en plaats deze in de kaasdoek. Vouw het doek naar binnen en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast. De Griekse yoghurt is dan dikker geworden, het vocht is namelijk opgevangen in de kom eronder. 

Labneh met knoflook en granaatappel
Labneh met knoflook en granaatappel

Labneh met knoflook en granaatappel afmaken -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Pel de knoflooktenen en blancheer deze enkele minuten in het kokende water. 

Laat de knoflook dan afkoelen en pureer deze zo fijn mogelijk met de kleine blender of staafmixer. Meng de knoflook met de uitgelekte yoghurt. 

Maak de labneh af met olijfolie en granaatappelpitjes. Serveer met brood en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 12 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Labneh met knoflook en granaatappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.