Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/labneh-met-knoflook-en-granaatappel
Plaats een kaasdoek in een vergiet, als je deze niet hebt kun je eventueel ook een schone theedoek gebruiken. Plaats het vergiet op de grote kom.
Meng zout en citroensap door de Griekse yoghurt en plaats deze in de kaasdoek. Vouw het doek naar binnen en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast. De Griekse yoghurt is dan dikker geworden, het vocht is namelijk opgevangen in de kom eronder.
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Pel de knoflooktenen en blancheer deze enkele minuten in het kokende water.
Laat de knoflook dan afkoelen en pureer deze zo fijn mogelijk met de kleine blender of staafmixer. Meng de knoflook met de uitgelekte yoghurt.
Maak de labneh af met olijfolie en granaatappelpitjes. Serveer met brood en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.