Ohmydish.nl


Labneh met knoflook en granaatappel

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.

Labneh met knoflook en granaatappel
12 uur 10 minuten 6 personen Bijgerechten
Labneh met knoflook en granaatappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e liter Griekse yoghurt
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2e theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2e granaatappel
  • olijfolie
Labneh met knoflook en granaatappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • vergiet
  • kaasdoek of eventueel een schone theedoek
  • kleine pan
  • kleine blender of staafmixer

Bereiden

12 uur 10 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/labneh-met-knoflook-en-granaatappel


Voorbereiding -- 12 uur wachttijd

Plaats een kaasdoek in een vergiet, als je deze niet hebt kun je eventueel ook een schone theedoek gebruiken. Plaats het vergiet op de grote kom. 

Meng zout en citroensap door de Griekse yoghurt en plaats deze in de kaasdoek. Vouw het doek naar binnen en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast. De Griekse yoghurt is dan dikker geworden, het vocht is namelijk opgevangen in de kom eronder. 

Labneh met knoflook en granaatappel
Labneh met knoflook en granaatappel

Labneh met knoflook en granaatappel afmaken -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Pel de knoflooktenen en blancheer deze enkele minuten in het kokende water. 

Laat de knoflook dan afkoelen en pureer deze zo fijn mogelijk met de kleine blender of staafmixer. Meng de knoflook met de uitgelekte yoghurt. 

Maak de labneh af met olijfolie en granaatappelpitjes. Serveer met brood en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kabeljauw met saffraansaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.