Man'Ouche is een Libanees platbrood, een heerlijk en makkelijk te maken luchtig brood met za'atar. Een fantastische kruidenmix uit het Midden-Oosten bomvol smaak..
Man'Ouche, waarvan het meervoud manaeesh is, is een Libanees platbrood met za'atar. Een heerlijke kruidenmix uit het Midden-Oosten, die je tegenwoordig overal kunt kopen doordat deze mix steeds populairder is.
Het brood is makkelijk om te maken, een luchtig platbrood welke je bij veel soorten gerechten kunt serveren. Ook zonder een laagje za'atar is dit brood ontzettend lekker, maar de kruiden maken dit brood juist zo speciaal.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-10-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-12-2024
Meng het lauwwarme water samen met gist en suiker en laat dit staan tot het gaat schuimen.
Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden.
Meng bloem samen met anderhalve theelepel zout. Voeg hier olijfolie aan toe en schenk langzaam het gistmengsel erbij terwijl je kneed.
Kneed tot een soepel deeg en dek het dan af met een schone vochtige theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
Verwarm de oven tot de maximale temperatuur, dit is afhankelijk van de oven meestal tussen de 230 en 250 graden Celsius, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol deze uit tot rondjes. Zorg dat het deeg niet te dun is, maar ook zeker niet te dik.
Verplaats het deeg naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
Gebruik een kwast om de broden in te smeren met een dun laagje olijfolie en besprenkel met za'atar.
Herhaal voor het resterende deeg en bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten in de hete oven.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het platbrood.
Serveer het Libanees platbrood direct met bijvoorbeeld toum (knoflooksaus), kipspiesjes en een simpele tomatensalade. Eet smakelijk!
Wat is za'atar?
Za'atar is eigenlijk de naam van de wilde oregano die het hoofdbestanddeel is van de kruidenmix uit het Midden-Oosten. De kruidenmix bestaat voornamelijk uit geroosterd sesamzaad, sumak en gedroogde wilde oregano (marjolein).
Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het heeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak.
Hoe lang kan ik Man'Ouche bewaren?
Zolang het brood goed ingepakt is kun je het brood na het bakken een dag bewaren. Je kunt het brood eventueel ook invriezen, warm deze dan even op in een voorverwarmde oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.