Zelf döner kebab maken wordt gedaan zonder spit. Het kebab vlees maak je gemakkelijk zelf, bomvol kruiden en langzaam gegaard in de oven voor nog meer smaak.
Zelf döner kebab maken is niet heel erg moeilijk, maar het heeft wel even tijd nodig om op smaak te komen en vervolgens wordt het vlees langzaam gaar in de oven.
Kebab gemaakt van enkel rundvlees (of kalfsvlees) is qua textuur vrij droog, ondanks dat men in Turkije doorgaans geen varkensvlees eet, geeft spek deze kebab juist wel zijn heerlijke smaak en textuur. Ga je voor een echte klassieke Turkse kebab zonder varkensvlees, gebruik dan zo vet mogelijk rundvlees zodat de kebab niet droog zal zijn.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-08-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en voeg deze toe aan een foodprocessor.
Verwijder eventueel de harde zwoerd van het spek en voeg dit ook toe aan de foodprocessor.
Pureer het geheel tot het vrij glad is geworden en er geen stukken ui of knoflook meer in zitten.
Voeg het gehakt toe en pureer het nog kort.
Verplaats het gemalen vlees naar een kom en voeg hier de kruiden aan toe. Dek af en laat dit minimaal 4 uur lang marineren, het liefst een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Plaats 3 vellen aluminiumfolie overlappend over elkaar heen en leg hier het vlees op. Maak er een grote worst van en pak dit stevig in met het aluminiumfolie. Zorg dat deze volledig dicht is zodat er geen vet uit kan lopen.
Plaats in een ovenschaal met de naad van het aluminiumfolie naar boven en gaar het vlees langzaam in ongeveer 1,5 uur.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
Verwijder het aluminiumfolie en steek grote barbecue spiesen door het vlees zodat je deze op de rand van de ovenschaal kunt leggen.
Besmeer de buitenkant met olijfolie en plaats het vlees terug in de oven.
Draai deze regelmatig zodat de buitenkant mooi goudbruin zal worden.
Snijd het vlees rondom zodat er dunne plakjes ontstaan.
Mocht er tijdens het bakken vet in de ovenschaal zijn gedrupt kun je dit gebruiken om de plakjes vlees kort op te bakken. Mocht dit niet het geval zijn kun je hiervoor bijvoorbeeld olijfolie gebruiken.
Serveer het kebab vlees bijvoorbeeld in een dürüm samen met sla, tomaat, ui, wortel, knoflooksaus en sriracha saus. Eet smakelijk!
Ik heb geen foodprocessor, kan ik een blender gebruiken?
Je kunt een foodprocessor doorgaans niet vervangen door een blender, een blender is namelijk geschikt voor vloeibare ingrediënten en zodra de ingrediënten te droog of te stevig zijn werkt een blender niet.
Hoe lang kan ik kebab vlees bewaren?
Je kunt dit kebab vlees tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Mocht je het vlees langer willen bewaren, kun je deze het beste eerst in plakjes snijden en deze vervolgens invriezen. Je kunt deze dan makkelijk opbakken in een bakpan om het vlees opnieuw te verwarmen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.