Een heerlijk broodje shoarma op zijn tijd is altijd lekker. Zelf shoarma maken is veel makkelijker dan je misschien denkt!
Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals bijvoorbeeld varkenslapjes of koteletten. Gebruik vlees dat niet te vet is, maar ook niet te mager voor meer smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de pitabroodjes, je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pita's gebruiken. Deze hoef je dan enkel even voor het serveren te verwarmen in de oven of broodrooster.
Maak dan ook de knoflooksaus, zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt ook kant-en-klaar knoflooksaus gebruiken.
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met 2 eetlepels shoarmakruiden (1 recept). Laat dit minimaal een half uur marineren.
Pel de halve rode ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla fijn. Was en verwijder de zaadlijsten van een halve rode paprika, snijd deze in stukjes.
Was de komkommer en snijd deze in (halve) plakjes.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan. Bak hierin de gemarineerde shoarma reepjes ongeveer 5 minuten lang op hoog vuur. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de reepjes.
Snijd een pitabroodje open, begin eerst met knoflooksaus, dan ijsbergsla, komkommer, rode ui en paprika. Maak af met het varkensvlees en meer knoflooksaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.